Group Financial Controller med systemintresse till Alimak Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Alimak Group behöver förstärka sin koncernredovisningsavdelning med en koncernredovisningsekonom som har stort intresse för system. Vi går just nu igenom en period av stark förändring där vi implementerar ett nytt ERP system. Vi kommer också att byta ut vårt nuvarande rapporterings- och konsolideringssystem. Du kommer att bli huvudansvarig för vårt konsolideringssystem och även spela en viktig roll i förvaltningen av det nya ERP-systemet. Du kommer som koncernredovisningsekonom att ingå i den centrala ekonomiavdelningen med vår Koncernredovisningschef som närmaste chef. Din arbetsplats är på Brunkebergstorg, centralt i Stockholms City. Tjänsten kan innebära resor till Alimak Groups dotterbolag.

Arbetsuppgifter som Group Financial Controller

 • Ansvar för underhåll- och förändringar av Alimak Groups rapporterings- och konsolideringssystem, i nuläget Unit4/OCRA som byts till Aaro systems. Du blir vår systemexpert och i detta ingår tex:
 • Att assistera enheterna i deras koncernrapportering och fungera som en första support för alla användare av konsolideringssystemet
 • Ansvar för att bygga och underhålla gränssnitt mellan enheternas lokala ERP-system och koncernrapporteringen

Utöver detta deltar du i allt annat som är en del av det dagliga arbetet på en koncernredovisningsavdelning, tex:

 • Legal och operativ konsolidering, elimineringar m.m.
 • Kvalitetskontroll av inrapportering
 • Upprättandet av externa och interna finansiella rapporter
 • Intern kontroll
 • Att som representant för koncernredovisningen arbeta med underhåll av koncernens gemensamma masterdata, t ex kontoplan, organisationsstruktur, operativa dimensioner
 • Integrera förvärvade bolag i Alimak Groups koncernrapportering

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av koncernredovisning alternativt generellt redovisningsarbete med intresse av att gå mot koncernredovisning. Din bakgrund kan vara erfarenhet från koncernrapportering och vi ser gärna att du tidigare har arbetat i något konsolideringssystem. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Som koncernredovisningsekonom på Alimak Group tycker du om att interagera och kommunicera med många kollegor, du är en serviceinriktad lagspelare. Du är analytisk, du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt.

Placeringsort: Stockholm

Om Alimak Group
Alimak Group är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet. 
Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak Group har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder. Verksamheten spänner över hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring, distribution, försäljning och eftermarknad. Alimak Groups breda utbud av eftermarknadstjänster, främst riktat mot den installerade basen utgör en viktig del av kunderbjudandet. Läs gärna mer på alimakgroup.com.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Alimak Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 eller kandidatansvarig Martin Nyström på 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 31 januari 2019. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.