Group Financial Controller till Tethys Oil, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en självständig och utmanande position i ett växande internationellt bolag som tar till vara på dina ambitioner? Brinner du för att skapa en effektiv och fungerande koncernredovisningsfunktion inom en spännande global bransch?

Vi rekryterar för Tethys Oils räkning en Group Financial Controller där du får en central roll i Tethys Oils rapporteringsstruktur. Som Group Financial Controller på Tethys Oil ingår du i en mindre organisation tillsammans med högt motiverade kollegor från olika länder och kulturer. Du ansvarar för koncernens bokslut och finansiella rapportering. Som Group Financial Controller har du också ett kontinuerligt ansvar i att utveckla rapporteringsrutiner kopplat till månadsbokslut, kvartalsrapporter, årsredovisningar och budgetar. Du får en betydande roll internt för rapporteringsfrågor och driver dessa frågor på ett pedagogiskt och tydligt sätt i teamet och mot verksamheten. Du rapporterar till koncernens CFO och sitter på huvudkontoret i trevliga lokaler på Blasieholmen.

Huvudsakliga ansvarsområden som Group Financial Controller

 • Teamleader för koncernredovisningsfunktionen (omfattar 4 personer)
 • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar
 • Ansvar för upprättande och uppföljning av koncernbudgetar och prognoser
 • Säkerställande att Tethys Oil följer uppsatta regelverk för IFRS och andra standarder
 • Kontinuerligt utveckla och driva förbättringsprojekt vad gäller redovisning och rapportering i koncernen
 • Arbeta med och utveckla rutiner kopplat till inter-company transaktioner och transfer pricing
 • Skatt- och momsfrågor
 • Ta fram ad hoc analyser och beslutsunderlag till ledning och styrelse

 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har 5-7 års erfarenhet från att ha arbetat inom revision och/eller från en controllerposition i en internationell börsnoterad koncern. Du har väldokumenterad erfarenhet av redovisning och erfarenhet av koncernrapportering i enlighet med IFRS. Du kan Excel och har arbetat i större affärs- och rapporteringssystem. Du uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du arbetat i icke europeiska bolag och/eller i olje-och gasindustrin.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Group Financial Controller är du en vetgirig person som vill vara delaktig i den fortsätta uppbyggnaden av en väl fungerande rapporteringsstruktur. Du är skarp och har en analytisk förmåga samtidigt som du är en positiv kravställare internt inom verksamheten. Du är kommunikativ och känner dig trygg i att hantera olika kulturer och kan på ett pedagogiskt sätt föra fram viktig information till rätt del inom verksamheten. Vidare är du nyfiken och tar dig an olika utmaningar och kan på ett säkert sätt prioritera din arbetsinsats. Slutligen arbetar du självständigt och strukturerat samt sätter högt värde i att leverera enligt deadlines.

Placeringsort: Stockholm 

Om Tethys Oil
Tethys Oil är ett svenskt energibolag med inriktning på prospektering och produktion av oljetillgångar. Tethys Oils kärnområde är Sultanatet Oman, där Tethys Oil till ytan är en av landets största licensinnehavare. Koncernen har totalt ca 25 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Muskat, Oman. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm och är arbetsplats för 8 personer.  Tethys Oil omsatte ca 1,4 miljarder SEK 2018 och är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (TETY) med ett börsvärde på ca 3,1 miljarder SEK. Läs mer på www.tethysoil.com

 Detta erbjuds du i tjänsten som Group Financial Controller:

 • En bred och varierad tjänst med många kontaktytor inom organisationen
 • Arbete i ett lönsamt bolag med god gemenskap, familjär atmosfär och stor flexibilitet
 • En tjänst där du kommer driva projekt både nationellt och internationellt
 • Goda möjligheter till utveckling
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tethys Oil med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman på 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera