Group Financial Controller till Toyota Material Handling Europe (TMHE) i Mjölby

Mjölby Heltid

Har du goda kunskaper i redovisning, har god analytisk förmåga samt vill vara verksam mitt i det finansiella informationsflödet inom en internationell koncern? Då kan du vara den vi söker!

Vi på Meritmind rekryterar nu för TMHE:s räkning en Group Financial Controller som kommer vara verksam inom koncernens centrala avdelning Financial Control som arbetar med finansiell rapportering, planering, uppföljning och kontroll. Financial Control samarbetar i detta arbete nära med gruppen Business Control, som är ansvariga för uppföljning och analys. Du kommer i rollen ha kontakt med många europeiska kollegor och externa revisorer. Rapportering sker till Toyota Industries Corporation i Japan, styrelser samt regionledningar.

Är du rätt person så finns alla möjligheter att utvecklas då TMHE:s företagskultur är baserad på en värdegrund som gör det möjligt för deras medarbetare att växa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer tillhöra ett team på sex personer. Rollens främsta fokus är att upprätta koncernens legala såväl som operativa bokslut genom att bearbeta, analysera och kvalitetssäkra den finansiella informationen som koncernens bolag rapporterar in.

 • Kontroll och uppföljning av de siffror som rapporteras
 • Upprätta månadsvis koncernens legala och operativa bokslut
 • Kontroll och konsolidering av legala och operativa prognoser
 • Utveckla och underhålla koncernens rapporteringssystem, Cognos Controller
 • Utveckla och underhålla koncernens redovisningsprinciper och rapporteringsinstruktioner
 • Stödja och utbilda koncernens bolag vid redovisnings- och rapporteringsfrågor
 • Bistå i projekt kopplat mot affärsprocesser och dess påverkan på finansiell rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi ser gärna att du som söker denna tjänst är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har tidigare erfarenhet av liknade arbetsuppgifter då arbetsuppgifterna kräver goda redovisningskunskaper samt övergripande förståelse för koncernredovisning. Du har goda kunskaper i Excel och talar och skriver engelska flytande. Det är meriterande om du även har erfarenhet från IFRS, likaså systemförståelse, gärna från Cognos Controller, samt en trygghet i att hålla utbildningar och presentationer.

Personliga egenskaper:
För att trivas och bli framgångsrik i rollen söker vi dig som gärna tar ansvar, är lojal och får sin del gjord enligt uppsatta mål. Du är noggrann, har god förmåga att analysera och förstå bolagsrapportering samt har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Samtidigt som du är kommunikativ och jobbar bra i grupp, bör du även kunna driva eget arbete och dina givna ansvarsområden framåt.

Placeringsort: Mjölby

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar TMHE med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

 Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.