Group Financial Controller till Veoneer, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du jobbat några år med revision eller kvalificerad redovisning och är redo för att vidareutvecklas inom koncernredovisning på ett dynamiskt bolag, i en roll med många kontaktytor? Som Group Financial Controller ingår du i gruppen Group Financial Control och kommer att ansvara för konsolidering, bokslut, årsredovisning och rapportering enligt US GAAP. Totalt konsolideras ett 40-tal operativa enheter, ca 20 legala bolag i rapporteringssystemet som är Oracle HFM. Veoneer är världens största pure-play-företag inom Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) och Automated Driving (AD). Företaget designar, tillverkar och säljer bilsäkerhetselektronik, sensorer och mjukvara för aktiv säkerhet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret, centralt i Stockholm och du rapporterar till Koncernredovisningschefen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med övriga i gruppen delta i koncernens rapportering och konsolidering enligt US GAAP
  • Delta i framtagande av koncernens årsredovisning och kvartalsrapporter samt kontakt med revisorer
  • Säkerställa att koncernredovisningens riktlinjer överensstämmer med svenska och internationella regelverk samt deltaga i arbetet med att implementera nya policyer, redovisningsprinciper och bestämmelser
  • Stödja koncernbolagen och verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Tillsammans med övriga i teamet bidra till löpande förbättringar av processer och rutiner
  • Delta i olika utvecklingsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och har minst 3 års erfarenhet som revisor hos någon av Big 4, alternativt från en större koncernredovisningsfunktion på ett noterat bolag eller motsvarande relevant erfarenhet. Gedigen kompetens inom redovisning är ett krav. Kunskaper inom finansiell rapportering och regelverk (IFRS och US GAAP) ses som meriterande. Tjänsten kräver vidare utmärkta kunskaper i såväl engelska som svenska och goda kunskaper i Excel. Har du arbetat med HFM tidigare eller i något annat koncernredovisningssystem är det ett plus.

Personliga egenskaper
För att passa in och trivas här behöver du vara en driven och flexibel lagspelare som är prestigelös, strukturerad, noggrann och självgående. Vi hjälps åt och drivs av att utvecklas i en internationell och föränderlig miljö. I gruppen roteras arbetsuppgifterna för att ge medarbetarna en bredare och mer utvecklande roll och skapa ett gynnsamt samarbetsklimat. Här får du som är nyfiken och utvecklingsorienterad goda möjligheter att lära dig mer om koncernredovisning enligt US GAAP tillsammans med ambitiösa och trevliga kollegor.

Vad erbjuder Veoneer
Vi erbjuder en internationell organisation med fokus på samarbete för att skapa resultat tillsammans. Vi drivs av nyfikenhet, innovation, en vilja att ständigt förbättra och leverera över förväntan. Vi är ett ungt företag med en gedigen historik och utvecklas hela tiden i takt med en hög-teknologisk industri i snabb förändring. Hos oss vill vi att du ska utmanas och utvecklas varje dag på jobbet.

Placeringsort: Stockholm

Om Veoneer
Our purpose is to create trust in mobility. We design and build state-of-the-art hardware, software, and solutions for active safety, ADAS, autonomous driving, restraint control and brake control. Founded in 2018, Veoneer is building on a heritage of more than 60 years of automotive safety development. Headquartered in Stockholm, Sweden, Veoneer has 8,600 associates in 13 countries (joint ventures included) and is listed on the New York Stock Exchange and on Nasdaq Stockholm. Please visit www.veoneer.com for more information.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Veoneer med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 juni 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.