Group Reporting Controller till Saab, Linköping

Linköping Heltid

Meritmind söker för Saabs räkning en Group Reporting Controller till avdelningen Group Finance, Saab-gruppens centrala funktion för ekonomisk analys, styrning och rapportering.

Som Group Reporting Controller kommer du vara en viktig medarbetare i koncernredovisningsteamet, Group Reporting & Accounting Principles, som idag består av sju medarbetare. Du blir en del av ett team som är öppet för förändring. Vi tar individuellt ansvar samtidigt som vi har högt i tak och har ett gott samarbete. Utvecklingsmöjligheterna är många. Du är med och påverkar och utvecklar din roll och inriktningen på ditt arbete.

För dig som är intresserad av kvalificerade redovisningsfrågor, koncernredovisning och koncernrapportering möjlighet att få arbeta inom dessa områden då teamets ansvarsområden och främsta arbetsuppgifter är ekonomisk analys, kontroll, uppföljning och rapportering för koncernen samt att säkerställa att koncernens redovisningsprinciper är förenliga med relevanta regelverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ett internationellt börsnoterat företag följer Saab redovisningsstandarder enligt IFRS och du kommer att vara drivande i arbetet med frågeställningar inom det området.

Utöver detta kommer du att arbeta med:

  • Planering, upprättande och analys av bokslut, prognoser och budget för Saab-koncernen samt ekonomisk rapportering till koncernledning, styrelse och aktieägare.
  • Samordning och rådgivning i redovisnings- och rapporteringsfrågor för koncernens affärsområden och dotterbolag.
  • Utförande av ekonomiska analyser och utredningar.

Arbetet innebär nära kontakter med andra delar av Group Finance samt med affärsområdenas ekonomifunktioner.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är civilekonom med minst fem års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor i ett börsnoterat bolag eller inom revision. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl engelska som svenska. Har du ett stort intresse för och erfarenhet av redovisningsfrågor i allmänhet och IFRS i synnerhet och gillar att arbeta med komplexa frågor kommer du att trivas i denna roll.

Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som tar initiativ och agerar på olösta frågor, du tar ansvar för din uppgift samt strukturerar och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk och tycker om att arbeta mot deadlines. Du kan arbeta självständigt men är samtidigt en god lagspelare.

Placeringsort: Linköping

Om Saab AB
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga, 0702-010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.
  • Du kan bara bifoga ett dokument, eventuellt personligt brev ska ingå i CVt.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.