Gruppchef för Accounts Payable till DHL Freight, Stockholm

Stockholm Heltid

DHL Freight söker en gruppchef till redovisningsgruppen för leverantörsreskontra. Freight Sweden Accounting Team ansvarar bland annat för redovisning, koncernrapportering, leverantörsreskontra, kundreskontra, treasury, kredithantering för DHL Freight och DHL Nordic. Som gruppchef ansvarar du för ett team på 4–5 personer inom processen för Purchase to Pay, med ansvar för leverantörsreskontra och treasury. Du rapporterar till Head of Accounting DHL Freight och tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret i Bergshamra, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Effektivisera och kvalitetssäkra processerna inom Accounts Payable samt medverka till best practice
  • Leda och prioritera arbetsuppgifterna inom teamet
  • Kommunicera löpande med interna funktioner inom DHL både i Sverige och mot koncernen för att lösa dagliga frågor såväl som större redovisnings- och policyfrågor
  • Kontakt med och kravställning mot outsourcingpartners
  • Delta i projekt inom Freight Sweden som påverkar Accounts Payable-processen
  • Treasuryansvarig för Freight Sweden
  • Bokslutsarbete

 Kvalifikationer och erfarenhet 
Du som söker har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en högskoleexamen inom ekonomi, samt erfarenhet av arbetsledning och process- och systemorienterat förbättringsarbete. Din nivå i svenska som engelska språket i såväl tal som skrift är hög och är van att arbeta i Excel. Meriterande är att ha jobbat mot outsourcingpartners samt erfarenhet från Oracle och Basware.

Personliga egenskaper
Rollen som gruppchef präglas mycket av att driva förändring och att utveckla gruppen och funktionen. För att trivas i rollen behöver du ha en lösningsorienterad inställning och en god kommunikativ förmåga. Du bör ha ett intresse för processer och IT-system och en prestigelös inställning att pendla mellan högt och lågt.

DHL Freights erbjuder:
Du får en utvecklande och spännande roll då du ansvarar för att utveckla teamet och utveckla processer och att ta affärsmässigheten framåt och att stärka kvaliteten ytterligare. Du får chansen att utvecklas i ledarskapet och vara den som skapar förtroende och dialog med interna och externa kunder.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.


 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, senast 9 februari 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.