Gruppchef Redovisning till DHL Freight, Stockholm

Solna, Stockholm Heltid

Revisor från Big4 eller Redovisningsansvarig idag och sugen på nästa steg? Kanske har du haft ledarskap tidigare eller känner dig redo för din första ledarskapsroll, här får du chansen att göra karriär.

Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett globalt, internationellt och världsledande företag? Söker du en roll som präglas av att driva förändring och av att utveckla dina medarbetare. DHL Freight söker en gruppchef till redovisningsgruppen, med titeln Manager Record to Report. Här får du chansen att arbeta på ett av de ledande företagen i världen inom logistik med goda utvecklingsmöjligheter och på en arbetsplats som präglas av miljötänk och god stämning!

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag – Förena människor, förbättra liv.  Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Som gruppchef ansvarar du för ett team med 5 medarbetare, ingår i ledningsgruppen för Accounting och rapporterar till Head of Accounting DHL Freight. Du ingår också i en större grupp om ca 30 kollegor inom Accounting och totalt ca 50 kollegor i Finance. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret i Frösunda, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen (exkl. kund- och leverantörskontra)
 • Ansvar för månads, kvartals, årsbokslut och rapportering till ägarna i Tyskland
 • Säkerställa kvalitet i redovisning i enlighet med IFRS
 • Upprätta årsredovisning och deklarationer samt hantera skattefrågor
 • Kontaktperson och ansvarig mot SSC i Indien
 • Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsfrågor
 • Delta i aktuella projekt inom koncernen
 • Interna kontroller

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och gärna erfarenhet av arbetsledning. Vi ser det som en fördel om du har en högskoleexamen inom ekonomi och tidigare erfarenheter från storbolagsmiljö. Meriterande är också erfarenhet av IFRS. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och är även van att arbeta i Excel samt i större affärs- och ekonomisystem (gärna Oracle).

Personliga egenskaper:
Rollen som gruppchef präglas mycket av att utveckla medarbetarna i gruppen så här trivs du som stimuleras av ledarrollen och coachning. Vi är stolta över att hålla en hög servicenivå internt, i teamet hjälps vi åt och trivs ihop. Rollen innefattar många kontaktytor och du behöver därför ha en god kommunikativ förmåga. Vi ser också gärna att du har ett intresse för processer och IT-system då vi bl a har ett större systemprojekt förestående.

DHL Freights erbjuder:
Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Om företaget:
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 580 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har cirka 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar DHL Freight med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer