Hasta AB söker ekonomiansvarig

Köping Heltid

I snart 40 år har Hasta AB funnits i var mans fönster med sina produkter. Familjeföretaget i Köping genomgår nu i flera avseenden en generationsväxling. För att inte säga uppväxling. Det gör avtryck i både produktion, marknad och interna processer och präglar således även rollen som ekonomiansvarig.

Meritmind har fått förtroendet att hjälpa till med ersättningsrekryteringen efter företagets trotjänare.

Vill du dela Hastas fortsatta resa? Är du prestigelös och affärsorienterad nog för att vilja växa in i en liten platt organisation med ditt intresse för allt ifrån ledarskap till produktions- och processutveckling? Och naturligtvis med din redovisningskompetens i grunden. Då kan du vara den vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt primära ansvar är att handha den löpande redovisningen, bokslut och rapportering. Att ha ordning och förstå. Samt att utveckla redovisningsprocesserna.

I rollen ligger också stort fokus på att stödja VD, produktion och sälj i ekonomiska analyser, affärsstöd och processutveckling, tillika att stötta med ditt intresse för ledarskap.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du bör ha en god ekonomisk utbildning, på akademisk nivå eller motsvarande. Du är självgående i redovisningsprocessen samt uppdaterad på regelverken eller har nära till svaren.

Som den analysintresserade ekonom du är har du naturligtvis goda Excelkunskaper och erfarenhet av att arbeta i något ERP-system.

Du behöver inte ha haft rollen som ekonomichef eller ekonomiansvarig tidigare men det är meriterande om du i något sammanhang haft personalansvar. Likaså om dina tidigare erfarenheter är från liknande bransch.

Att behärska engelska är betydelsefullt i rollen.

Personliga egenskaper

Du kanske känner igen dig som en redovisare med controllerfokus.

Som person har du ordning och reda, du kan dina processer och du är den som kan följa upp och avsluta olika initiativ. Du fastnar inte i bokföringen och exceldokumenten utan lyfter blicken och bidrar där du kan.

Vi tror att du tycker om att känna det lugn och stabilitet som en liten organisation erbjuder vilket lämnar utrymme för dina egna initiativ.

På Hasta utgår mycket från tydliga värderingar, hög transparens och i övrigt delegerat ansvar och frihet att våga prova och lära. Förtroendet och transparensen är ömsesidig så vi är övertygade om att det är något som präglar även dig.

Vad erbjuder företaget dig?

På Hasta AB får du möjlighet att långsiktigt växa in i en roll och ett företag där ditt ansvar och inflytande ökar med dina nya erfarenheter. Som del i företagets lilla ledningsgrupp är du med och formar det moderna Hasta AB utifrån företagets historiska grundläggande värden.

Placeringsort
Köping

Om företaget

Hastas vision är att bli en ledande aktör på världsmarknaden inom området gardiner, gardintillbehör och solskydd. Vi levererar innovativa lösningar och senaste mode i kombination med ett bassortiment i konkurrenskraftiga priser – så att vi kan täcka alla kundens behov inom vårt expertområde.

Grunden till Hasta lades när Stefan Schörling 1982 köpte en smedja på auktion i sin hemby Hasta utanför Arboga. När damerna i släkten började bråka om ett par antika gardinomtag såg Stefan en affärsmöjlighet – det kunde ju han producera i sin nya smedja. Mycket har hänt sedan dess, men grunden har alltid varit densamma – att med nya idéer och innovativa produkter leda marknaden framåt.

Idag är Hasta ett modernt familjeföretag med fokus på heminredning kring fönstret. Organisationen har växt till en internationell koncern, Hasta Holding, med verksamhet både i Kina och i Sverige.

Hasta genomgår nu ett generationsskifte som innebär många spännande utvecklingsprojekt, där internationell handel och digitalisering står i fokus.  Genom att satsa på digital kommunikation och service ska Hasta bli det främsta varumärket inom gardiner och solskydd på den Europeiska marknaden.

”Det händer väldigt mycket just nu och det är en spännande resa vi har framför oss. Nyckeln till vår framgång är att våra fantastiska medarbetare varit engagerade i förändringsprocessen och hjälpt varandra för att lyckas. Nu när vi går ut på nya spännande marknader vill vi stärka vårt team med någon som har ett genuint ekonomiintresse och är med och stärker vår affär!”

–      Therese Danielsson, VD Hasta AB

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hasta med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.