Head of Finance till Funnel, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du intresserad av en ny roll som Head of Finance på ett tillväxtföretag?
Funnel (https://funnel.io) söker nu en operativ och framåtriktad Head of Finance med ett skarpt och analytiskt affärstänk. I rollen som Head of Finance har du ansvar för det finansiella analysarbetet, bolagets redovisnings- och bokslutsprocess samt stöd till ledning i ekonomiska frågor. Din arbetsplats är på Funnels huvudkontor centralt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Finance:

 • Bokslutsarbete, månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Analys och uppföljning samt nyckeltal
 • Budget och prognos
 • Skattedeklarationer och rapportering till skatteverket
 • Personalansvar för en medarbetare på ekonomiavdelningen
 • Kontakt med revisorer, banker och myndigheter
 • Betalningar av leverantörsfakturor, räntor, löner, etc.
 • Kontaktperson för lönebyrå beträffande outsourcad lönehantering
 • Kontaktperson för redovisningsfunktionen för dotterbolaget i USA
 • Övergripande ansvar för fakturering av kunder (dagliga arbetet sköts av en deltidsresurs)
 • Arbete med att automatisera ekonomiska och finansiella processer
 • Ad-hoc uppgifter och projekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst fem års erfarenhet av ekonomi och analysarbete, ett skarpt affärssinne och du har ansvarat över en redovisnings- och bokslutsprocess. Intresse av att arbeta internationellt är ett plus givet att vi har ett dotterbolag i Boston i USA. Att ha lett ett team förut är en merit, men är du rätt person kan detta vara din första chefsroll. Engelska och svenska behärskar du obehindrat i både tal och skrift. Funnel har i dag hjälp av en extern CFO på deltid som sköter rapportering till styrelsen och övergripande frågor och kan agera stöd och coach. För rollen som Head of Finance ser vi gärna en person som är intresserad av över tid växa in i en CFO roll. Bolaget ligger i framkanten av användandet av mjukvarusystem för att automatisera interna processer och manuellt arbete och har som mål at även göra detta inom det ekonomi och finans. Intresse av och förståelse för moderna processer och system är ett plus.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som Head of Finance på Funnel bör du trivas med att arbeta i ett företag med högt tempo och tillväxt. Du är en självständig person med hög struktur och en skarp analytisk förmåga.  Du är intresserad av affären och kan på ett pedagogiskt och enkelt sätt förklara ekonomi för andra yrkesgrupper. I rollen kommer du att pendla mellan att arbeta med operativa löpande uppgifter och strategiska uppgifter där du stimuleras av båda delar.

Placeringsort: Stockholm

Om Funnel AB
Funnel är ett svenskt mjukvaruföretag som hjälper företag rapportera på och utvärdera effekten av sin marknadsföring på nätet. Bolaget grundades i Stockholm 2012 av VD Fredrik Skantze och Per Made, som idag är bolagets kommersiella chef. Sedan dess har man lockat några av Europas snabbast växande e-handelsföretag som Farfetch och Made.com. I Sverige arbetar Funnel med kända varumärken som Tele2, Polarn O. Pyret, Daniel Wellington, Na-kd, Footway, iZettle och Svenska Spel. Bolaget växer snabbt och förväntas mer än dubbla omsättningen mellan 2017 och 2018.

I slutet på 2016 öppnade Funnel ett kontor i Boston för den amerikanska marknaden. Där har man snabbt börjat arbeta med många e-handelsföretag och USA står redan för 25 procent av Funnels omsättning. Den andelen väntas öka till 40 procent i slutet av 2018.

Under 2017 tog Funnel in en finansiering på 85 miljoner kr från det renommerade engelska riskkapital bolaget Balderton samt existerande svenska ägare:

https://digital.di.se/artikel/hjalper-na-kd-och-daniel-wellington-tar-in-85-miljoner-till-usa-expansion


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Funnel med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer