Head of Group Accounting and Control till Hemnet, Stockholm

Stockholm Heltid

Varje vecka kommer närmare tre miljoner besökare till Hemnet för att förverkliga sina bostadsdrömmar, vilket gör oss till en av Sveriges största sajter. Att 8 av 10 hittar sin bostad hos oss är ett bevis på att vi gör något rätt, men vi har inga planer på att luta oss tillbaka och vara nöjda. Vårt mål är att ta tillvara digitala möjligheter för att driva utvecklingen mot en bättre bostadsmarknad för alla aktörer. Just nu söker vi efter en affärsorienterad Head of Group Accounting and Control till vår ekonomiavdelning som vill vara med och stärka oss i vår tillväxt framåt. Vill du vara med och skapa framtidens bästa bostadstjänst?
Hemnet är inne i en spännande period med hög utvecklingstakt och snabb tillväxt. Bolaget arbetar med ett flertal långsiktiga kommersiella initiativ och nya behov uppstår inom samtliga delar av organisationen, inklusive ekonomifunktionen. Den nya rollen som Head of Group Accounting and Control utökar bolagets analyskraft och kompetens inom ekonomifunktionen specifikt, men kommer även att arbeta i skärningspunkten mellan avdelningar för produktutveckling, försäljning och business intelligence.

Som Head of Group Accounting and Control är du ansvarig för både koncernredovisning och Business Control. Du rapporterar till CFO och ansvarar även för den dagliga arbetsledningen av ett par kollegor inom ekonomiteamet.

Arbetsuppgifter som Head of Group Accounting and Control

 • Bokslutsprocessen på månadsbasis och för årsbokslut, inklusive koncernkonsolidering
 • Månadsvis rapportering till VD, CFO, ledning och styrelse
 • Analys av koncernens finansiella utveckling och uppföljning av verksamhetens nyckeltal
 • Sammanställning av affärsplan, budget och prognoser, vilket innefattar nära samarbete med medlemmarna i koncernens ledningsgrupp
 • Kontakt och rapportering till myndigheter, finansiärer och revisorer
 • Kontinuerlig utveckling av mjukvarustöd för ekonomiarbetet, samt effektivt utnyttjande av interna datakällor då verksamheten är datadriven
 • Intern kontroll

Bakgrund och erfarenhet
Vi tror att du har erfarenhet av ekonomiarbete både på bolags- och koncernnivå och har haft ansvar för redovisnings- och bokslutsprocesser enligt IFRS. Vi ser gärna att du också har arbetat med controllerfrågor som t.ex. affärsuppföljning och analys. Vårt koncernspråk är svenska, men då Hemnet har en stor utländsk ägarbas är en god nivå på affärsengelska en förutsättning för rollen.

Personliga egenskaper
Hemnet präglas av ett starkt engagemang, hög kreativitet och stor nyfikenhet. Vi är ett kunskapsdrivet bolag som fäster stor vikt vid vår personal. För att trivas i denna roll tror vi att du är ansvarstagande, noggrann, analytisk och affärsorienterad. Du är en drivande person som tycker om att utveckla och implementera förändringsarbete. Självklart har du ett strategiskt tänk, men du bör också vara beredd på att kavla upp ärmarna för att se till att saker blir gjorda.

Placeringsort: Stockholm

Om Hemnet
Hemnet – Bostäder från Sveriges fastighetsmäklare.
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostadssök med närmare tre miljoner besökare per vecka. På Hemnet visas bostäder som villor, bostadsrätter, fritidshus, gårdar och tomter – till salu genom Sveriges fastighetsmäklare. Hemnet startades 1998 och ägs av investmentbolaget General Atlantic och ett konsortium bestående av bland andra Pierre Siri och Henrik Persson, samt branschorganisationerna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hemnet med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 eller kandidatansvarig Martin Nyström på 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.