Head of Accounting till Funnel, Stockholm

STOCKHOLM Heltid

Funnel har ambitiösa planer och vill i sin offensiva tillväxt stärka upp ytterligare på Finance-avdelningen. Är du en person som lockas av att arbeta i ett bolag som ligger i yttersta tekniska framkant och som triggas av att få agera i en nyckelposition i bolagets steg mot toppen? Då ska du fortsätta läsa om rollen som Head of Accounting här nedan!

Som Head of Accounting kommer du spela en avgörande roll i att strukturera och organisera Funnels redovisningsfunktion som idag innefattar bolag i Sverige och USA. I takt med att Funnel har en framtidsplan i att bli ett publikt bolag och genomföra en IPO, kommer den nyinrättade rollen som Head of Accounting bli en viktig pusselbit. I rollen kommer du både att ha ett operativt och strategiskt ansvar för redovisningsprocesser, konsolidering och rutiner kring intern kontroll.

Funnel har en bolagskultur som präglas av transparens och öppenhet mellan kollegor. På Funnel är det teamet som är i fokus och därför arbetar bolaget aktivt med att alla ska känna att de är delaktiga i utvecklingen i företaget. Som ett bolag med mycket egen it-utveckling, får du chansen att arbeta i en modern arbetsmiljö med teknik i framkant. Som Head of Accounting kommer du att få möjligheten till att bygga upp ett team in-house, då en viktig uppgift i rollen kommer att vara att plocka hem redovisningen från två outsourcade leverantörer. Idag på Finance är det ett team på fyra kollegor och du kommer att rapportera direkt till bolagets finanschef.


Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Accounting:

 • Övergripande ansvar för att bolagets redovisning och rapportering följer regelverken kring K3 och IFRS.
 • Ansvarig för att Funnel’s redovisningsprocesser uppfyller kraven för ett publikt bolag
 • Ansvara för redovisningsteamet och dess utveckling samt målsättningar
 • Leda arbetet med årsredovisning och agera huvudkontakt mot revisorer
 • Hantera frågor kring moms- och skattedeklarationer
 • Säkerställa att rutiner kring intern kontroll är klanderfria
 • Vara stöd till finanschef i arbetet kring framtida investeringsrundor
 • Arbeta med ständiga förbättringar kring att harmonisera processer, automatisera arbetsflöden och rutiner

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har 5-8 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund skulle kunna vara tidigare erfarenhet inom revision och att du idag arbetar inom komplex redovisning eller som Financial Controller. Du känner till IFRS och är van att arbeta utifrån lokala regelverk (K3) i din redovisning. Vi ser det som en fördel om du tidigare haft en arbetsledande roll eller som teamledande där du ansvarat för planering och struktur. Om du tidigare arbetat i ett publikt bolag med dess principer när det kommer till redovisning ser vi det som en bonus. Eftersom Funnel är en internationell arbetsplats är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på engelska samt svenska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som Head of Accounting är du en lagspelare som även kan ta ledartröjan i olika projekt och planer. Du är prestigelös mot andra i din omgivning och flexibel i ditt tankemönster. Eftersom Funnel är ett snabbrörligt bolag, är det viktigt att du har en förmåga att anpassa dig efter nya direktiv. Att få vara ansvarig över att bygga upp och strukturera en redovisningsfunktion hos Funnel motiverar och sporrar dig. Rollen är samtidigt också operativ, vilket kräver att du är fokuserad på detaljer och att du uppskattar variationen mellan strategiskt arbete och hands-on. Du är slutligen en person som kan ta egna initiativ och gå från idé till handling.

Placeringsort: Stockholm


Om Funnel AB
Funnel is a Software as a Service product that helps some of the largest businesses worldwide to automate the generation of Business-Ready Data. Our customers use Funnel to make their businesses more data-driven by drawing spot-on conclusions from their business and marketing data that we deliver to them. The service we provide lets marketers aggregate and consolidate data from all of their marketing tools and channels.We are a fast-growing and well-funded scale-up with a customer range from large e-commerce to advertising agencies and consumer brands. Since the product launch in 2015, we have set up offices in Stockholm and Boston, and grown to service thousands of marketers all over the world, with the US as the largest market. We dream big, start small and scale quickly – we want you in our team to further increase our speed towards becoming the next Unicorn!

Detta erbjuds du i rollen som Head of Accounting hos Funnel:

 • En nyckelroll i ett snabbväxande SaaS-bolag i absoluta tekniska framkant
 • Chansen att arbeta i ett transparant och inkluderande företag
 • Arbeta i ett internationellt bolag, både kopplat till kollegor internt men också kopplat till utländska dotterbolag
 • Att få bygga upp en intern redovisningsfunktion i att skapa egna rutiner, processer och på sikt rekrytera in personer till din grupp
 • Vara med på en tillväxtresa i att bli ett publikt bolag och genomföra en IPO inom de närmaste åren
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Funnel AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera