Head of Business Control sökes till Iver, Stockholm

Stockholm Heltid

Entreprenörsföretagen Candidator, DGC och Solid Park bildar nu tillsammans Iver! Bolaget är på en på tillväxtresa och i takt med den görs nu en omorganisation på Finance och vi söker nu efter en person som tar ett övergripande ansvar för Business Control, som idag består av två Business Controllers som ansvarar för var sin region. Trivs du i en prestigelös och entreprenöriell miljö, och gillar att skapa processer och rutiner? Här får du arbeta nära ledningen, en operativ roll men med fokus på utveckling. Du ansvarar för koncernen som består av ett 15-tal bolag och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för ekonomistyrning, uppföljning och kalkyler samt analyser av verksamheten
  • Stödja verksamhet och ledning med beslutsunderlag och rapportering
  • Ansvara för planeringen och genomförandet av budget- och prognosprocess
  • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser, säljdata, nyckeltal samt balansräkning
  • Utveckla processer och arbetsrutiner inom Business Control för att skapa ökad precision och enhetlighet
  • I din roll har du även personalansvar för två Business Controllers

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och minst 10 års relevant och bred erfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat i en Senior Business controllerroll inom IT-branschen, det är starkt meriterande om du har räknat på komplexa affärer som har många affärsmodeller, såsom outsourcingaffärer inom IT eller dylikt. Har du tidigare chefserfarenhet är det också meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som drivs att bygga rutiner och processer och som samtidigt kan var operativ. För att passa in här är du prestigelös och samarbetsinriktad. Ledarskapet är delvis på distans, vilket du behöver kunna hantera.

Vad erbjuder företaget dig?
Iver har ambitionen att växa kraftigt på den nordiska marknaden. För att kunna leverera IT-tjänster i världsklass behöver vi vara en arbetsplats för marknadens bästa medarbetare. Engagerade medarbetare är grunden till Nordens nöjdaste kunder. Även om vi idag är ett stort företag blir du aldrig en obetydlig kugge i ett stort maskineri, utan en central del i ett team med stort personligt ansvar. Våra värderingar reflekterar vår bakgrund som entreprenörer. Framgången byggdes på snabba beslut, personligt ansvar, engagemang och kamratskap och så tänker vi fortsätta att utveckla vår kultur.

Placeringsort: Stockholm

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har de, med EQT som ägare, vuxit sig starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo och Ismotec. Iver omsätter drygt 1,5 miljarder SEK och har cirka 900 medarbetare.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Iver med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23:e juni 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.