Head of Finance & Accounting till Medius, Linköping

Linköping Heltid

Vill du vara en del av ett av Sveriges mest spännande och snabbast växande globala Cloud-bolag? Meritmind har fått förtroende av Medius att rekrytera deras nya globala chef för Finance & Accounting, och vi önskar nu komma i kontakt med dig som vill vara med och utveckla bolaget till nästa nivå i takt med deras tillväxt och globala expansion.

Medius ägs sedan 2017 av ett amerikanskt Private Equity bolag med höga ambitioner. Nu börjar nästa steg i utvecklingen – att skala upp och förädla verksamheten för att bli nummer ett!

Som Head of Finance & Accounting får du möjlighet att leda ett ambitiöst och professionellt gäng som i team arbetar proaktivt för att utveckla verksamheten, rutiner och processer. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
För att vidareutveckla finansorganisationen och dess medarbetare är en viktig del i arbetet att kontinuerligt arbeta med processer, verktyg och systemstöd. Du behöver gilla att verksamheten inte står stilla och motiveras av att arbeta globalt i ett världsledande bolag med höga ambitioner.

Bland dina arbetsuppgifter ingår:

 • Ett globalt ansvar för all redovisning och rapportering för koncernen
 • Upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Koncernrapportering
 • Hantering av all legal rapportering
 • Kassaflödesanalyser
 • Ansvar för outsourcade redovisningstjänster i vissa länder, som tillsammans omfattar all redovisning och rapportering för koncernens 18 legala enheter
 • Kontinuerligt processutvecklingarbete
 • Tillsammans med FP&A funktionen och business controllers göra analyser och utredningar för legal och operativ uppföljning.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är civilekonom med mångårig erfarenhet från redovisning, koncernkonsolidering och rapportering. För att stödja koncernens snabba tillväxttakt är behovet stort av fördjupad analys, rapportering och förståelse av verksamhetens utveckling och potential. Du är med fördel en erfaren ledare samt van att arbeta i en internationell miljö, gärna med erfarenhet från börsnoterade eller Private Equity ägda bolag.

Vidare ser vi att du som söker denna tjänst är väl förtrogen med K3 och IFRS samt lagar och regler som gäller på området. Kompetens och erfarenhet av MS Dynamics och programvaror från Cognos är meriterande liksom goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar ledigt på, och har goda kunskaper, i engelska då det är Medius koncernspråk. Även svenska talar och skriver du obehindrat.

Personliga egenskaper
Företagets DNA och kultur är värdefulla för Medius. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är driven, gillar högt tempo och tar projekt över mållinjen. Eftersom företaget vill utvecklas i snabb takt ser vi att du är samvetsgrann med ett flexibelt arbetssätt och tar ansvar för att leverera med god kvalité.

Vad erbjuder Medius dig?
Att skratta på jobbet, utmana sig själva och sina medarbetare, att få säga sin mening och ta egna steg framåt är en stor del av företagets kultur. Du erbjuds en arbetsplats med positiv energi, kontor i city, sköna arbetskamrater och ett drivet team som ligger i framkant gällande tänk och kunnande. Lägg dessutom till uppbackning av en ledning med ambitioner och ett företag med stark tillväxt.

Placeringsort: Linköping

Om Medius
Medius är ett äkta, multi-tennant Cloud SaaS-bolag (Software-as-a-Service) som utifrån sina svenska rötter verkar på en global marknad. Medius fokus är på att automatisera leverantörsfakturahantering med vision att bli ”Number 1 in Cloud-based AP Invoice Automation”. Medius har f n verksamhet i sju länder (Sverige, Norge, Danmark, USA, Nederländerna, Polen & Australien) med kunder i över 50 länder. Medius grundades 2001 i Linköping där huvudkontoret fortfarande finns och har ca 220 anställda. Medius omsatte 2017 ca 300 mSEK och växer i storleksordningen 20% årligen. Medius centrala subscription-produkter MediusFlow och Medius Ascendo växer i storleksordningen 30% årligen. Andelen återkommande intäkter är f n ca 70% men under tillväxt. Medius är ett av Sveriges snabbat växande Cloud SaaS-bolag på en global marknad.

Medius strategi är tydlig och klar. Vi skall fortsätta verka inom vår domän – AP Invoice Automation – och realisera vår vision att vara det globalt största bolaget inom denna sektor. Medius har med sina finansiellt starka ägare som fullt ut stödjer bolagets strategi alla möjligheter att fortsätta sin framgångsrika utvecklingsresa.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Medius med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.