Head of Finance till House of Radon i Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du som driven och prestigelös ekonom vara med på den fortsatta utvecklingen på denna kreativa byrå? Är du som bokslutssjälvständig högskoleekonom redo att anta utmaningen och axla ansvaret som Head of Finance på House of Radon? Söker du en verksamhetsnära roll där du som ekonomichef har ett övergripande ansvar för ekonomistyrningen i denna ambitiösa och sympatiska organisation?
Vi söker en Head of Finance som ska utgöra en central del av en av Stockholms ledande kreativa byråer. Du kommer utöver att vara ansvarig för bolagets ekonomi vara bollplank mot kreativa kollegor och skapa en förståelse för ekonomistyrningsfrågor i alla delar av vår verksamhet. Du rapporterar direkt till VD och tillhör projektledarteamet vilket innebär att du är med på deras veckomöten, team-dagar m.m.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Finance

 • Ansvara för att se över bolagets ekonomi, likviditet och lönsamhet.
 • Ta fram och presentera månads- och årsbokslut för ledningsgrupp och ägare/styrelse.
 • Ansvara för att ta fram och följa upp budget på bolagsnivå samt hantera och fortsätta utveckla prognosverktyg för intäkter, kostnader och kassaflöde.
 • Äga kontakten med PE Accounting, vår finance-partner som hanterar löpande bokföring och även kontakten mot revisorer och övriga externa rådgivare.
 • Ha ett övergripande ansvar för att se till att alla processer kopplat till ekonomi löper som förväntat och sker på ett effektivt sätt.
 • Övergripande ägare för CRM-frågor och system kopplade till detta.
 • Utveckla och förvalta finansiella styrmedel tillsammans med VD.
 • Nära samarbete med Projektledare och Account Directors för att följa upp projekt, budget och lönsamhet.
 • Finansiell stakeholder internt mot ledningsgrupp och avdelningschefer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen inom företagsekonomi, redovisning, management eller liknande. Du har troligtvis 2-4 års erfarenhet från ekonomirelaterade tjänster. Om du tidigare arbetat på större revisions/konsultbolag är det meriterande och tidigare arbete med utveckling/effektivisering av processer och arbetsflöden är även det en merit. Engelska och svenska behärskar du flytande i såväl tal som skrift och du är en avancerad Excel-användare. Har du erfarenhet från arbete i Google Sheets är det meriterande, liksom tidigare erfarenhet från koncernredovisning.

Personliga egenskaper
För att trivas på House of Radon är du en nyfiken och prestigelös person. Du tycker om att arbeta självständigt och ta ansvar för egna projekt/processer. Du sporras av att arbeta i ett bolag där det är snabba beslut och ett högt tempo och du är inte rädd för att hantera spännande utmaningar såväl som nödvändiga administrativa uppgifter. Du är analytisk och har ett stort sinne för detaljer. På House of Radon värderar vi personligheterna hos våra medarbetare väldigt högt. Därför trivs du i en social miljö med flera kreativa, glada och fantastiska kollegor. Du är helt enkelt en av oss som brinner för ditt jobb!

Vad erbjuder House of Radon dig?
I det öppna och kreativa arbetsklimat som är kännetecknande för House of Radon får du möjlighet att utvecklas inom dina ansvarsområden. I våra fina lokaler, centralt på Regeringsgatan 109, äter vi alla dagligen lunch tillsammans som vår kock Alexandra lagar. Även frukost och mellanmål serveras hos oss för att ytterligare underlätta våra arbetsdagar och samverkan mellan medarbetare och arbetsgrupper. Vi har många trevliga sociala aktiviteter såsom bioklubb, bokklubb, träning och vi gör en gemensam konferensresa per år.

Placeringsort: Stockholm

Om House of Radon
Radon är en reklambyrå, start-up studio, PR-byrå, produktionsbyrå, mediabyrå och restaurang. Vi startade 2006 med idén att framtidens byrå har allt detta under samma tak och idag kallar vi oss för en kreativ hybridbyrå.
Besök gärna vår hemsida https://www.houseofradon.com/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar House of Radon med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 eller Martin Nyström 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst