Head of Finance till TSS, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du intresserad av att driva ekonomifunktion på ett svenskt tillväxtföretag med innovativa mjukvarulösningar till läkemedelsbolag?
TSS söker nu en modern och framåtriktad ekonomichef att ansvara för ekonomifunktionen och HR-processerna. I rollen som Head of Finance ansvarar du för bolagets redovisnings- och bokslutsprocess, finansiella rapporter och presentationer till bolagets styrelse samt analyser och uppföljning av finansiella och operativa nyckeltal. TSS har en ambition att vara i framkant vad gäller automatisering, digitalisering och effektivisering av ekonomiflödet och stödprocesser. Du kommer ensam att ansvara för alla ekonomifunktionens och HR-funktionens processer. Huvuddelen av den löpande redovisningen hanteras av en extern resurs och produktion ansvarar för faktureringen. I rollen som ekonomichef sitter du med i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till företagets VD och utgår från kontoret i centrala Stockholm.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Finance:

  • Övergripande ansvar för ekonomiavdelningen och dess rutiner
  • Övergripande ansvar för HR-processerna inklusive lön
  • Ansvar för bolagets försäkringar
  • Bokslutsarbete, årsredovisning och deklarationer för de två svenska bolagen i koncernen
  • Rapportering och presentationer till ledning och styrelse samt externa intressenter
  • Budget och prognos
  • Analys och uppföljning finansiella och operativa nyckeltal samt
  • Övergripande förvaltnings- och utvecklingsansvar för ekonomisystemen
  • Kontakter med myndigheter så som Skatteverket, Bolagsverket, Tullverket
  • Projekt och initiativ kopplade till ledningsgruppsarbetet

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är utbildad civilekonom med flerårig erfarenhet av redovisnings- och analysarbete och har företrädesvis ansvarat över en redovisnings- och bokslutsprocess i ett mellanstort eller mindre bolag. Din generella IT-kompetens är hög och har du kunskaper även inom HR ses det som meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att bli framgångsrik i rollen som Head of Finance på TSS bör du trivas med att arbeta i ett företag med högt tempo och tillväxt. Du är en noggrann, analytisk och ambitiös person med struktur och processtänk och med ett driv att tänka nytt och att ständigt se detaljer och storheter att förbättra. Du är van att prestera och ta ansvar och på ett pragmatiskt sätt ta dig an och lösa uppgifter självständigt. Du är intresserad av affären och hur den och bolaget kan utvecklas vidare.  I rollen kommer du pendla mellan arbete med operativa löpande uppgifter och strategiska uppgifter där du stimuleras av båda.

Placeringsort: Stockholm

About TSS:
At TSS we offer an expansive corporate culture with competent, ambitious and fun employees. With engaging leadership and a team that shares the vision of ensuring safe medicines for every patient, our foundation is strong and we’re growing fast. Quality data scores the goals for our customers in their distribution of life-saving medicines. TSS’ cloud-based temperature management solution is the product of 20 years’ data and testing; developed with some of the world’s leading pharmaceutical companies, it guarantees the safe delivery of drugs, improves the performance of service providers and allows the delivery process to be streamlined – saving cost and boosting sustainability.

Ansökan

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar TSS AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 mars 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera