Head of Financial Control sökes till Telenor Sverige AB

Stockholm Heltid

Telenor Sverige söker dig som brinner för ledarskapet och är sugen på att axla ett erfaret team inom Financial Control. Här får du en bred roll med spännande och utmanande redovisningsfrågor. Telenor är mitt i en pågående stark digital transformation och vi tror att alla på något sätt är innovatörer. Därför välkomnar vi medarbetare som tänker nytt, på sitt eget vis. Som Head of Financial Control leder du en härlig grupp på tio anställda med placering i både Stockholm och Karlskrona. Du kommer att rapportera till CFO och ingå i dennes ledningsgrupp.

Ditt övergripande ansvar:

  • Redovisningen av samtliga legala enheter samt stötta och medverka i månads- kvartals- och årsbokslut
  • Konsolidering av samtliga bolag i Telenor Sverige koncernen och rapportering till Telenor Group
  • Kontakt med revisorerna, Group Accounting och vår outsourcingpartner

I din roll har du ett nära samarbete med Financial Control i övriga Telenorländerna i Skandinavien och arbetar proaktivt och kontinuerligt med utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Dessutom samordnar du och deltar i förbättringsprojekt kopplade till Telenors ekonomiska processer.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom och har mycket god erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning. Du har också god kännedom gällande IFRS och det svenska redovisningsregelverket samt flera års erfarenhet av såväl koncernredovisning som konsolidering. Vidare är det bra om du har arbetat i ett större bolag med en komplex verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik i rollen.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är du en nyfiken person med positiv inställning. Du har en vilja och förmåga att driva förändringar, moderniseringar och effektivisering samtidigt som du brinner för ledarskapet. Den vi söker är också relationsorienterad och samarbetsinriktad, här hjälps vi åt. I rollen har du många kontaktytor och rätt person är duktig på ”stakeholder-management”.

 

Vad erbjuder Telenor dig?
Nyckeln till vår framgång är en balanserad arbetskraft. För att säkra det arbetar vi aktivt för att främja en arbetsmiljö där våra anställda får stöd och egenmakt inom alla sina arbetsområden. Vi lovar dig ett mänskligt företag som har hög vilja till självförbättring och att snabbt anpassa sig till en digitaliserad värld. Du välkomnas varmt in till ett skickligt team av professionella kolleger och utöver detta erbjuder vi även:

  • Ett flexibelt arbetssätt – träna på lunchen utan att stressa tillbaka till jobbet, att i lugn och ro kunna lämna/hämta upp barn från förskolan. Så länge du och dina kollegor kan leverera vad du ska så är friheten stor.
  • Utbildningsprogram så att du som medarbetare kan fördjupa din kunskap och bredda kompetensen.
  • Ett generöst hälsovårdspaket innehållandes exempelvis Give me a break-days, friskvårdsbidrag, tjänstepension och mycket mer.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Telenor Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Om Telenor
Telenor Group is a leading telecommunications company across Scandinavia and Asia with 173 million customers and annual sales of around USD 14 billion (2017). We hold #1 or #2 positions in most of our markets. Majority ownership of all core assets enables strong governance and global scale benefits. We are committed to responsible business conduct and driven by the ambition of empowering societies. Connectivity has been Telenor’s domain for more than 160 years, and our purpose is to connect our customers to what matters most.  Telenor is listed at Oslo Stock Exchange under the ticker TEL. For more information, see www.telenor.com

 

Tjänsten är tillsatt.