Head of Group Controlling till Lantmännen Cerealia

Stockholm Heltid

Lantmännen Cerealia rekryterar nu till tjänsten som Head of Group controlling.  Detta är en möjlighet att få ta ett helhetsgrepp om koncernredovisning samt konsolidering i ett multinationellt bolag. Cerealia ingår i Lantmännen som är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande roll där du drivit och utvecklat ekonomifunktioner för att möta framtidens krav på effektiva processer med robusta system och högt medarbetarengagemang. I rollen som Head of Group controlling ingår ett övergripande ansvar för Cerealias del av koncernredovisningen. Du har personalansvar för en financial controller och kommer utöver det att ha mycket interaktion med Cerealias olika verksamhetsområden och även många externa kontakter.

I rollen rapporterar du till CFO och arbetsplatsen finns på huvudkontoret som är beläget på Kungsholmen, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Group Controlling:
I rollen som Head of Group Controlling har du det övergripande ansvaret för affärsområdets koncernredovisning, konsolidering, skatt och transfer pricing. Tyngdpunkten ligger på att kvalitetssäkra koncernredovisningen och säkerställa att lagar, regler och interna Group policys efterlevs. Du deltar, tillsammans med andra funktioner, i att utveckla, övervaka, utvärdera samt rekommendera förbättringar av processer och policyer. Förändringsarbete pågår och en viktig del i rollen framåt blir att fortsätta utveckla finansorganisationen genom att digitalisera, effektivisera och dokumentera processer och rutiner tillsammans med kollegorna inom Finance.

 • Leda den dagliga verksamheten inom financial controlling, vilket involverar uppgifter inom bland annat konsolidering, cash flow, transfer pricing, corporate tax och risk management.
 • Personalansvar för en financial controller.
 • Månatlig rapportering till koncernen i enlighet med relevanta regelverk och IFRS.
 • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade processer, policys och interna kontroller – ”ways of working”.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Civilekonom eller motsvarande.

Vi ser gärna att du har följande:

 • Mycket goda kunskaper inom redovisning, IFRS, koncernredovisning och konsolidering
 • Erfarenhet av företagsbeskattning och internprissättning
 • Tidigare erfarenhet av att kartlägga och dokumentera processer och policys
 • Flerårig erfarenhet av att leda i förändring, gärna i matrisorganisation
 • Systemstark
 • IFRS

Önskvärt är:

 • Tidigare erfarenhet från tillverkande industri
 • Erfarenhet av digital uppdatering och effektivisering av redovisningsarbetet
 • Erfarenhet av att arbeta i en multinationell miljö

Personliga egenskaper:
I denna roll som Head of Group Controlling kommer du att ha nytta av dina strukturerade och ordningsamma egenskaper. Du är kommunikativ, utvecklingsorienterad och förstår vikten av samarbete. Samtidigt som du har ett naturligt driv och är duktig på att nätverka så är du också är tydlig och trygg som person. Ansvarstagande och självgående är egenskaper som kommer vara helt avgörande för framgång i denna roll.

Lantmännen Cerealia som arbetsgivare:
På Lantmännen värdesätts engagemang och vilja att utvecklas. Eftersom våra affärer grundas i en långsiktig approach där ansvarstagande står i fokus, premieras ett affärsmässigt driv i kombination med egenskaper så som öppenhet, handlingskraft och helhetstänk.

Och oavsett var du arbetar inom Lantmännen vill vi att du ska se och kunna bidra till helheten vi skapar tillsammans. Därför jobbar vi för att skapa en inkluderande kultur med starkt fokus på samarbete. Så är du en lösningsorienterad person med öppet sinne som vågar testa nya vägar framåt, som söker möjligheter att utveckla både dig själv och världen omkring dig på ett sätt som gör skillnad för samhället och människors vardagsliv – då har du kommit helt rätt.

Placeringsort: Kungsholmen, Stockholm

Om företaget
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Lantmännen ägs av 18 000 svenska lantbrukare med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. Division Livsmedel verkar inom två affärsområden, Lantmännen Cerealia och Lantmännen Unibake. Produktionen sker på 44 anläggningar och inom divisionen finns många välkända varumärken som AXA, Kungsörnen, Amo, Regal, FINN CRISP, Bonjour, GoGreen, Gooh, Hatting och Korvbrödsbagarn.

Lantmännen Cerealia utvecklar, producerar och säljer spannmålsbaserade produkter som mjöl, mjölmixer, gryn, müsli, knäckebröd och pasta men också pannkakor, färdiglagade rätter, bönor och linser. Försäljningen sker främst till nordiska konsumenter under välkända varumärken som Kungsörnen, Amo, Regal, AXA, Sopps, FINN CRISP, GoGreen och Gooh samt till flera av Nordens största bagerier, restauranger och storhushåll. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Ukraina.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lantmännen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm070-712 9808 eller Jessica Blomgren073-942 5891.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Läs om livet som anställd konsult på Meritmind

Läs mer