Head of Group Reporting and Consolidation till Sandvik, Stockholm

Stockholm Heltid

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med en omsättning på ca 100 miljarder och med mer än 200 dotterbolag. För att stärka koncernrapporterings- och konsolideringsfunktionen söker vi nu efter en övergripande ansvarig koncernredovisningschef som har intresse och förmåga att leda och motivera människor. I rollen som Head of Reporting and Consolidation kommer du att få lägga mycket fokus på att utveckla, förbättra och effektivisera koncernredovisningsarbetets processer och systemstöd. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm, du kommer att ingå i Group Controls ledningsgrupp och du rapporterar till VP Group Control.

Ansvarsområden:

 • Driva förändringsprojekt inom området för finansiell rapportering och konsolidering
 • Ansvarig för kvalitet och koncernens externa och interna rapportering enligt IFRS
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Ansvarig för regelverksfrågor
 • Delaktig och stöd till ledningen och affärsområdena vid förvärv och avyttring
 • Stöd till dotterbolagen i koncernen
 • Kontakt med externa revisorer
 • Personalansvar (2 direkt-rapporterande) och arbetsledaransvar för koncernredovisningsgruppen, idag totalt 5 personer

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som Head of Reporting and Consolidation söker vi dig som är akademiskt utbildad och som har erfarenhet av rollen som koncernredovisningschef i ett större noterat bolag. Vi ser att du har en gedigen kunskap om finansiella processer, internkontroll och IFRS. Som koncernredovisningschef behöver du ha ett långsiktigt förändringsfokus och vara trygg i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att ha drivit förändringsprojekt i större organisationer och förstår helheter i flöden, såväl som detaljer i redovisningen. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara strategisk och förändringsbenägen. Du har ett analytiskt angreppssätt och en dokumenterad erfarenhet av att driva förändring och kontinuerligt förbättringsarbete. Den vi söker är också intresserad av redovisning och de komplexa regelverken, samtidigt som man tycker om att leda och utveckla andra. Du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på ”stakeholder management”, samtidigt som du har ett resultatfokus att ta Sandviks koncernredovisning till nästa nivå. Sandvik är ett företag med en öppen kultur som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration.

Placeringsort: Stockholm

Om Sandvik
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2018 omkring 42 000 anställda och en försäljning på ca 100 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8:e mars 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.