Ihärdig Business Controller till JF Hillebrand Logistics, Stockholm

Stockholm Heltid

Lockas du av att bygga upp en Business Controlling-funktion på ett logistikföretag som fokuserar mot dryckesindustrin? Är du proaktiv, resultatorienterad och tycker om att arbeta med analys? Vi rekryterar för JF Hillebrands räkning den nyskapade rollen som Business Controller! Som Business Controller ska du ta ansvar över analys och uppföljning av resultat och ta fram relevanta nyckeltal i samarbete med verksamheten. JF Hillebrand Logistics har lång erfarenhet av dryckeslogistik och hanterar produkter från avsändare i hela världen till mottagare i Sverige och Norden. Som Business Controller kommer du att driva förbättringsprojekt och stötta med beslutsunderlag, vilket ställer krav på din kommunikationsförmåga. Du ingår i en grupp om fyra kollegor på ekonomiavdelningen. Du kommer att sitta på JF Hillebrands kontor i Jordbro i södra Stockholm och rapportera till Ekonomichef.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Ansvara för uppbyggnaden av en effektiv Business Controlling-funktion
 • Driva prognos- och budgetarbete
 • Analys och uppföljning av resultat
 • Driva verksamhetsförbättrande projekt inom organisationen
 • Effektivisera uppföljningen av verksamheten och ta fram nyckeltal
 • Stötta chefer med analys och beslutsunderlag
 • Backup för redovisningsekonomer i bokslutsprocessen och övrig rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskolebakgrund inom ekonomi och har mellan 3-5 års erfarenhet av att ha arbetat med ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med redovisning. Du har tidigare arbetat i en transport- och/eller logistikverksamhet och förstår de flöden som JF Hillebrand hanterar. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av förbättringsprojekt där du haft en betydande roll. Som Business Controller är det viktigt att du är vass på Excel. Du kan uttrycka dig obehindrat både på svenska och engelska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att du ska passa i rollen som Business Controller är det viktigt att brinner för utveckling. Du är vetgirig, nyfiken och vill bistå verksamheten i ekonomistyrningsfrågor. Du brinner för att förstå verksamhetens olika beståndsdelar och vill gärna komma med förslag på förbättringsmöjligheter. Vidare är du prestigelös, samarbetsorienterad och lyhörd. Du kan på ett bra sätt få fram ditt budskap och kan backa upp dina åtgärdsförslag. Du planerar gärna din egen arbetsinsats och kan lägga upp egna prioriteringar. Slutligen trivs du i att ta ansvar och arbeta strukturerat samt proaktivt för att nå i mål med det du tar dig för.

Placeringsort: Stockholm

Om JF Hillebrand Logistics AB
JF Hillebrand Logistics AB är en logistikpartner med förmåga att ta ansvar för hela distributionsprocessen – från producenter i hela världen till konsumenter i Norden. Vi bildades 1995, som den första specialiserade logistikpartnern i Sverige efter avregleringen av importörsmonopolet. JF Hillebrand Logistics AB hanterar över 100 importörer med leveranser till Systembolag, grossister och restauranger. JF Hillebrand Logistics är ett helägt dotterbolag till JF Hillebrand Group AG med säte i Mainz.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar JF Hillebrand Logistics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen in med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.