Infranord rekryterar två Seniora Business Controllers

Stockholm Heltid

Infranord söker nu två business controllers till controllerenheten.  Huvuduppdraget är att konsolidera och analysera resultatet och bevaka lönsamheten för Infranords projekt inom affärsområdena Anläggning och Drift och underhåll. I rollen rapporterar man till bolagets Chef Controlling & Treasury, men samarbetar nära med regioncontrollers och projektcontrollers för att stötta dem i den ekonomiska uppföljningen. Tjänsterna är placerade i bolagets fräscha lokaler i Solna Strand.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Vanligt förekommande arbetsuppgifter för en Business controller såsom prognos- och budgetarbete, bokslut och avvikelseanalyser samt rapportering
 • Lönsamhetsuppföljning och analys av uppställda mål och nyckeltal
 • Lönsamhetsuppföljning av projektportföljen
 • Utveckling av ekonomimodell och verktyg
 • Business Case vid större investeringar
 • Beslutsstöd och bollplank till styrelse, ledning och verksamheten. Framtagande av beslutsunderlag och presentationsmaterial till ledning och styrelsen
 • Adhocutredningar och -analyser
 • Aktivt delta i olika koncernprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har erfarenhet från entreprenadbranschen eller annat projektföretag där successiv vinstavräkning tillämpas. Det ses som meriterande om du tidigare har hanterat större investeringar ur ett controllerperspektiv.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Business Controller hos Infranord är det viktigt att du trivs att arbeta självständigt med frihet i ditt mandat. Rollen kräver att du har en hög analytisk förmåga och är strukturerad och initiativrik. För att agera business partner i organisationen är det viktigt att du uppskattar många gränssnitt i organisationen, har pedagogisk läggning och att du är van att verka som en informell ledare.

Placeringsort: Solna

Infranord erbjuder: En utmanande roll hos Infranord som agerar i en bransch som jobbar för hållbarhet och fungerande infrastruktur. Infranord strävar efter att erbjuda ett inspirerande arbetsklimat med goda möjligheter till utveckling i en framtidsbransch.

Om Infranord
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Vi är cirka 1800 medarbetare och omsätter ca fyra miljarder kronor. Våra kunder är spårförvaltare som exempelvis Trafikverket och SL, men även industrier, kommuner och hamnar. Omkring 90 procent av våra uppdrag är i Sverige och sedan några år bedriver vi även verksamhet i Norge. Efterfrågan på våra tjänster drivs av resenärer och godstransportörer. Infranord bedriver en verksamhet som gör att medarbetarna i många fall arbetar i en riskfylld miljö. ​För att säkerställa säkerheten för medarbetare och underleverantörer krävs ett systematiskt och långsiktigt säkerhetsarbete och därför står det högst på agendan för oss. Mer information om Infranord finns på www.infranord.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infranord med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 mars 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.