Infranord söker en Business Controller på koncernnivå, Stockholm

Stockholm Heltid

Infranord söker nu en Business Controller till controllerenheten. Huvuduppdraget är att konsolidera och analysera resultatet och bevaka lönsamheten för Infranords projekt inom affärsområdena Anläggning och Drift och underhåll. I rollen rapporterar man till bolagets Chef Controlling & Treasury, men samarbetar nära med regioncontrollers och projektcontrollers för att stötta dem i den ekonomiska uppföljningen. Tjänsten är placerad i bolagets fräscha lokaler i Solna Strand.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vanligt förekommande arbetsuppgifter för en Business controller såsom prognos- och budgetarbete, bokslut och avvikelseanalyser samt rapportering.
  • Lönsamhetsuppföljning och analys av uppställda mål och nyckeltal
  • Lönsamhetsuppföljning av projektportföljen
  • Beslutsstöd och bollplank till styrelse, ledning och verksamheten.
  • Adhocutredningar och -analyser
  • Aktivt delta i olika koncernprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 2 års erfarenhet av controllerarbete eller från någon av de större revisionsbolagen. Har du erfarenhet från entreprenadbranschen eller annat projektföretag ses det som meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Business Controller hos Infranord är det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt med frihet i ditt mandat. Rollen kräver att du är en bra lagspelare, har en hög analytisk förmåga och är strukturerad och initiativrik. För att agera business partner i organisationen är det viktigt att du uppskattar många gränssnitt i organisationen, har pedagogisk läggning och att du har ett driv att utvecklas i din yrkesroll.

Placeringsort: Solna

Infranord erbjuder: En utmanande roll hos Infranord som agerar i en bransch som jobbar för hållbarhet och fungerande infrastruktur. Infranord strävar efter att erbjuda ett inspirerande arbetsklimat med goda möjligheter till utveckling i en framtidsbransch.

Om Infranord
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Vi är cirka 1800 medarbetare och omsätter ca fyra miljarder kronor. Våra kunder är spårförvaltare som exempelvis Trafikverket och SL, men även industrier, kommuner och hamnar. Omkring 90 procent av våra uppdrag är i Sverige och sedan några år bedriver vi även verksamhet i Norge. Efterfrågan på våra tjänster drivs av resenärer och godstransportörer. Infranord bedriver en verksamhet som gör att medarbetarna i många fall arbetar i en riskfylld miljö. ​För att säkerställa säkerheten för medarbetare och underleverantörer krävs ett systematiskt och långsiktigt säkerhetsarbete och därför står det högst på agendan för oss. Mer information om Infranord finns på www.infranord.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infranord med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 juni 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på följande innan du skickar din ansökan:

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Tjänsten är tillsatt.