Interimskonsult med fokus på controlling och/eller redovisning till uppdrag för Meritmind, Östergötland

Hela Östergötland Heltid

Du är det viktigaste vi har!
Som interimskonsult på Meritmind kommer du göra stor skillnad för våra kunder. Du är redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, koncernredovisare, ekonomichef, Business Controller eller Financial Controller. Tack vare dig och din kompetens kan kunderna framgångsrikt fortsätta driva sin verksamhet trots personalförändring.

Meritmind är ett nischat företag som är experter på konsultverksamhet inom kvalificerade ekonomitjänster. Vi har marknadensförtroende och har ett unikt utbud av kvalificerade och spännande uppdrag att erbjuda dig. Hos oss bygger du ett riktigt starkt CV.

Vad gör en ekonomikonsult hos oss?
Dina arbetsuppgifter som konsult varierar givetvis beroende på konsultuppdragets utformning, men främst handlar det om följandeuppgifter inom redovisning:

 • Löpande redovisning och avstämningar
 • Självständiga månads- och periodbokslut
 • Årsbokslut samt årsredovisning
 • Koncernredovisning
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Analys och rapportering
 • Budget- och prognosarbete
 • Förbättring och utveckling av redovisningsfunktionen

Hur är det att vara konsult hos oss?
Bäst vet ju våra befintliga konsulter hur det är att arbeta hos oss, fråga dem gärna!

Gunilla, en av våra fantastiska ekonomikonsulter sa nyligen så här när vi tillsammans var på kick-off på badhotellet i Tranås:
”Jag hade haft kontakt med Merimind i flera år, men konsultrollen hade inte känts helt rätt pga osäkerheten om var du ska jobba. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte våga ta steget tidigare, jag upptäckte hur kul det var och uppdragen är ju minst 6 månader. Det är så kul att se olika verksamheter och lära känna nya människor och jag gillar variationen man får via olika uppdrag.”

Att du är viktig för oss återspeglar sig självklart också i bland annat generösa villkor inom kompetensutveckling (utbildningar), roliga och utvecklande aktiviteter, generöst friskvårdsbidrag samt fördelaktiga förmåner via Benify.

Vi letar efter just dig!
Vi söker människor med rätt inställning. Där du innerligt tror på individen och dennes outtömliga potential samt att du drivs av affären precis som vi gör. Förmågan att organisera och strukturera är naturligt för dig. Detta göra att du har utrymme för ett framgångsrikt problem- och analysarbete vilket skapar stort mervärde för våra kunder.

Du är redan idag en lysande ekonomistjärna och har flera års erfarenhet inom ekonomiområdet, gärna med självständigt bokslutsarbete. Du arbetar obehindrat både på svenska och engelska och navigerar dig i de vanligaste ekonomi- och affärssystemen som om det vore din egen bakgård. För dig är Excel en kär samarbetspartner. I botten har du en ekonomiutbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola.

Mer om Meritmind
Meritmind är företaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halvmiljard.
Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här; https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/

Ansökan

Vill du veta mer om att vara ekonomikonsult hos Meritmind är du välkommen att kontakta vår kandidatansvariga Josefine Fransson på josefine.fransson@meritmind.se

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bla att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid alla våra konsulttillsättningar görs en bakgrundskontroll. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer