Junior Business Controller till Öhlins Racing AB

Stockholm Heltid

Är du en person som är nyfiken och vill utvecklas och inte rädd för att ta tag i saker, se vad verksamheten är i behov av och vad du själv kan bidra med för att utveckla verksamheten? Om du dessutom har erfarenhet av revison och redovisning och vill ta steget in i en spännande roll som Business Controller, kan det vara just dig vi letar efter!

Öhlins Racing söker nu en Business Controller med intresse för affärsuppföljning och som har kunskap av att använda digitala verktyg i sitt arbete i samband med prognoser och analyser. Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att hantera vår materialredovisning och produktkalkylering samt ha ett tätt samarbete med nyckelpersoner, främst inom produktion, inom Öhlins Racing AB och att stötta ekonomiavdelningen. Du kommer dessutom att bli en superuser i QlikView. I din roll kommer du att använda QlikView som ett arbetsverktyg samt skapa rapporter för övriga Öhlins avdelningar.

Teamet består av 8 kollegor på kontoret i Upplands Väsby och du rapporterar till Finance Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Junior Business Controller:

 • Produktkalkylering (enl. standard cost)
 • Lageruppföljning
 • Analysera och följa upp verksamhetens lönsamhet och KPI: er
 • Delta i månads- och kvartalsrapporteringen på både regional och global nivå.
 • Driva och genomföra förbättringar kopplade till hur vi rapporterar och analyserar vår finansiella data
 • Delta i Öhlins rapportering till Tenneco Group
 • Utveckling av qlik och qliksense rapporter

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 1–2 års yrkeserfarenhet inom redovisning, revision eller controlling och har en högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning eller är civilingenjör. Du är trygg i Excel och har kunskap i QlikView och har du dessutom kunskap av IFS är det meriterande. Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du behärskar språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen är du en person som är duktig på att ta fram rapporter och anpassa efter de behov som finns internt från de olika affärsområdena. Just produktionsdelen kommer du kunna få lära dig här hos oss men vi söker dig som är analytiskt lagd och har en god redovisningsbakgrund att stå på. Vidare gillar du och vågar ta för dig och utmana i din roll som Business Controller.

Öhlins Racing AB erbjuder:
På Öhlins Racing AB erbjuds du en trygg anställning med kollektivavtal, pensionsavtal samt andra förmåner samt en chans att få växa såväl privat som professionellt i ett bolag i tillväxt. Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att jobba både hemifrån och från kontoret där vi erbjuder våra anställda subventionerad lunch i vår egen lunchrestaurang.

Placeringsort: Upplands Väsby, Stockholm

Om Öhlins Racing AB:
Öhlins Racing AB är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 45 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Idag utvecklar och tillverkar Öhlins framgafflar, stötdämpare och styrdämpare för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB.

Mellan 1987 och 2007 har Öhlins Racing varit majoritetsägt av Yamaha Motor Company, även om det fortsätter att verka som ett dynamiskt, oberoende företag inom affärsgruppen, men sedan december 2007 äger Kenth Öhlin 95% av aktierna. Över 90 % av företagets omsättning står för exportmarknaden, lika fördelat på originaltillverkare och eftermarknadsförsäljning. Bland Öhlins största OEM-kunder finns Yamaha, Ducati, Aprilia och BMW. Huvudkontoret är beläget i Upplands Väsby och är själva hjärtat i vår verksamhet. Alla Öhlins produkter tillverkas i vår anläggning i Väsby, som ligger strax norr om Stockholm.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Öhlins Racing AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073 637 01 89 och Erna Stamming 070 750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst