Junior Business Controller till Presto, Katrineholm eller Stockholm

Katrineholm eller Stockholm Heltid

Är du intresserad av en verksamhetsnära roll samtidigt som du agerar stöd i uppföljningsarbete? Vill du vara delaktig i en utvecklingsresa med uttalat fokus? Då kan rollen som Junior Business Controller hos Presto vara något för dig!

I rollen som Business Controller på Presto jobbar man nära verksamheten och fungerar, genom sin kompetens i såväl redovisning som ekonomistyrning, som stöd till affärsansvariga linjechefer i den svenska verksamheten på ett brett plan i ekonomirelaterade frågor. Förutom ansvar för ekonomisk uppföljning och analys, har Business Controllern i uppgift att vara ett viktigt stöd i projektuppföljningen av pågående projekt. Business Controllern förväntas vidare vara delaktig i verksamhetens affärsmässiga utveckling med uttalat fokus på tillväxt och lönsamhet. Business Controllern ansvarar även för att driva regionernas budgetprocess samt utarbeta prognoser i enlighet med uppställda krav. Rollen rapporterar till chef för Business Control Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stötta affärsansvariga linjechefer i ekonomirelaterade frågor
 • Kvalitetssäkra redovisningsdata
 • Stöd i uppföljningen av pågående projekt
 • Driva budget- och prognosarbete i samarbete med affärsansvariga
 • Bevaka lönsamheten på avdelningsnivå
 • Tillsammans med affärsansvariga ta fram underlag till rapportering av utfall och avvikelser mot budget och prognos samt identifiera åtgärder för att nå uppsatta mål
 • Analys och uppföljning av KPI:er
 • Bidra i utveckling och förbättring av processer, system och rutiner

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Business Controller krävs det att du har en stark analytisk förmåga. Som person är du pedagogisk och tydlig, vilket gör att du har lätt att få fram ditt budskap till organisationen. Du har en mycket god förmåga att bygga starka relationer och förtroende, samtidigt som du har ett eget driv och god affärsförståelse. Vidare är du strukturerad, planerande och gillar att ta ansvar för att leverera mot satta deadlines.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ett för rollen relevant område, med god förståelse för redovisning. Vidare har du mycket goda kunskaper inom MS Office, främst i Excel. Du har en relevant erfarenhet på minst 2-3 år.

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Ort: Katrineholm eller Stockholm.

Om Presto:

Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner av säkerhetstjänster och produkter inom brandskydd med tillhörande rikstäckande service. Företaget är svenskägt och startade 1959.

Vi hjälper våra kunder med att skapa ett brandskydd som lever upp till alla lagar och förordningar. Vi lyssnar noga på vilka behov just du har, hur din verksamhet ser ut och hur du vill arbeta med dessa frågor. Över 60 års erfarenhet och ett brett produktprogram innebär att kan vi lägga upp brandskyddsarbetet på rätt sätt oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver. I Katrineholm finns huvudkontor, verksamheten finns på 74 orter i Norden, antalet anställda är 700 personer och bolaget omsätter cirka 1 miljard. Läs mer hos Presto.

Ansökan

I denna process samarbetar Presto med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072-010 18 07.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18/5 2022. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.