Karriärsugen Redovisningsansvarig till Recipharm, Stockholm

Stockholm Heltid

Recipharm är ett entreprenörsdrivet bolag på en kraftig tillväxtresa och söker nu dig som är duktig på redovisning, men som också vill utvecklas. Rollen som Redovisningsansvarig innebär bolagsansvar och innefattar många kontaktytor. Teamet ligger i en spännande fas med implementering av nya affärssystem, SAP och Basware planeras Go-Live under hösten/vintern 2021. Digitaliseringsresan innebär även en del utvecklingsarbete för gruppen. Rollen kommer att vara en uttalad ansvarsroll och fungera lite som Head of SSCs ”högra hand”.  Man kommer själv också ha möjlighet att utforma sin egen roll till viss del. Vill du utvecklas inom ledarskap finns t ex möjlighet att få axla en team leader-roll eller vill du agera projektledare och trivs med att driva utvecklingsarbete så kan du få fokusera mer på det. Det viktiga är att du vill utvecklas och bidra. Ekonomiavdelningen består idag av 10 medarbetare som sköter redovisningen för de 15 svenska bolagen och rapporterar till Head of SSC Sweden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Bolagsansvar för 1-4 bolag, beroende på storlek, vilket innefattar:

 • Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Upprätta årsredovisningar
 • Upprätta inkomstdeklarationer
 • Löpande bokföring
 • Avstämning av konton
 • Vidarefakturering av interna kostnader samt avstämning av interna mellanhavanden
 • Ta fram moms- och uppbördsredovisning
 • Varulagerredovisning samt avstämningar
 • Intern rapportering
 • Bidra i vårt utvecklingsarbete och på vår digitaliseringsresa

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 4-5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, är bokslutssjälvständig och har arbetat med inkomstdeklarationer och ÅR. En annan lämplig bakgrund kan vara om du har arbetat med revision och nu vill ta steget in i en linjeroll. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av SAP och/eller systemimplementation. Annat som du kommer att ha nytta av är kompetens inom lagerredovisning och IFRS.

Personliga egenskaper:
Vi söker en ambitiös och utvecklingsorienterad person som har god samarbetsförmåga och ödmjuk attityd. Här kommer du till ett team med god stämning och där vi hjälps åt. Rätt person arbetar strukturerat och noggrant med vana att hålla deadlines. Eftersom systembyte och förändringsarbete pågår behöver man vara öppen för det, och gärna vara en person som drivs av att utveckla rutiner och arbetssätt.

Vad erbjuder företaget dig?
På Recipharm ger vi dig goda möjligheter och utrymme till att påverka och bidra till utveckling. Här får du en bred roll och med rätt inställning kommer du att få vara med på en spännande resa i en expansiv bransch med intressanta produkter som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället. Recipharms utveckling har varit och fortsätter att vara mycket god och stabil. Detta tack vare flexibilitet och förmåga att anpassa verksamheten till verkligheten har utvecklats till en av bolagets styrkor. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill, på alla nivåer. Vi gör saker själva, vilket också erbjuder utmaningar och skapar engagemang – för rätt personer. Vi erbjuder trygga anställningsvillkor med flera förmåner, såsom arbetstidsförkortning, ersättning för läkemedel/läkarbesök och friskvårdsbidrag. För oss är balans mellan jobb och fritid viktigt och vi har möjlighet till arbete hemifrån. Välkommen till vårt nya kontor, nära pendeltågsstationen i Älvsjö.

Placeringsort: Stockholm

 


Om Recipharm:
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 9 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 11 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Sedan februari 2021 ägs Recipharm av investmentbolaget EQT. För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Recipharm med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst