Kommunikativ Redovisningsansvarig till Bjerking, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i en roll inom redovisning där du agerar som företrädare mot verksamheten koppat till olika redovisningsfrågor? Vi söker för Bjerkings räkning en utåtriktad redovisningsansvarig som ska ansvara för bokslutsprocessen samt vara delaktig i att driva förbättringsprojekt inom redovisning. Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultbolag och växer så det knakar. Bjerking har sina rötter i Uppsala men har idag kontor både i Stockholm och Enköping samt består av 400 medarbetare. Som redovisningsansvarig rapporterar du till Ekonomichef, ingår i ett ekonomiteam om fyra personer och arbetar i våra lokaler på Södermalm i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för bokslutsprocess, månads- och årsbokslut
  • Daglig hantering och analys av frågor kring kundfakturering
  • Granskning och rapportering av moms och arbetsgivaravgifter
  • Vara rådgivande internt gällande redovisningsfrågor mot verksamheten
  • Granskning och uppföljning av kontoavstämningar
  • Utveckla användandet av affärssystem med fokus på digitalisering och effektivisering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har cirka 5 års relevant arbetslivserfarenhet från redovisning- och bokslutsarbete. Det är fördelaktigt, men inte ett krav med en tidigare högskolebakgrund eller yrkesutbildning inom ekonomi. Du är bokslutssjälvständig och har tidigare haft ett processansvar över redovisning. Du har tidigare haft en koordinerande roll mot olika avdelningar utanför ekonomi och agerat bollplank åt beslutsfattare kopplat till frågor kring rapportering, fakturering och ekonomirutiner. Du är van att hantera olika typer av system i ditt arbete och vi ser en hög nivå inom Excel samt om du tidigare arbetat i Visma som en merit. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningsansvarig är det viktigt att du är trygg i själv, gillar varierande arbetsuppgifter och är tydlig i din kommunikation. Du tycker om att utgöra en central del av en redovisningsfunktion och vara ett bollplank mot andra delar av verksamheten när det gäller frågor kring rapportering och fakturor. Du kan ta egna initiativ och tycker om att arbeta med att effektivisera ditt arbete. Du prioriterar noggrannhet och arbetar alltid systematiskt. Du vill gärna slutföra arbetsuppgifter du väl har påbörjat och kan arbeta målfokuserat när detta krävs. Vidare är du sällskaplig och trivs i ett socialt bolag med många trevliga kollegor.

Vad erbjuder Bjerking dig?
Ett utvecklande jobb med goda möjligheter till fortsatt karriär inom företaget. Du får även möjlighet att jobba i ett välrenommerat företag med god lönsamhet samt trevliga och kompetenta medarbetare. Vi erbjuder också moderna lokaler, en marknadsmässig lön, möjlighet till studieresor och ett generöst paket med förmåner gällande friskvård, sjukvårdsförsäkring, personalbil och resultatbonus som är lika för samtliga medarbetare. Vi erbjuder dig även delägarskap i Bjerking.

Placeringsort: Stockholm

Om Bjerking
Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Vi är heltäckande inom bygg och anläggning och erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Vi har verksamhet i Uppsala och Stockholm. Att jobba nära kunden med en stark lokal förankring har alltid varit en självklarhet för Bjerking. Vi har valt att verka i huvudstadsregionen och har verksamhet i Uppsala och Stockholm där vi är 400 medarbetare. Vi har inom våra olika tjänsteområden kunskap om hur man utvecklar lösningar för moderna och hållbara samhällen.

Läs mer på https://bjerking.se/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bjerking med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med Din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.