Koncerncontroller till BTS Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Skarp och nyfiken Koncerncontroller sökes till BTS Group
Har du minst ett par års erfarenhet av koncernredovisning och/eller erfarenhet från Big4? Får du massa förfrågningar hela tiden, men är kräsen och söker ”rätt” bolag? Läs vidare! Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett engagerat team i ett dynamiskt börsnoterat internationellt företag med en färgstark och kalastrevlig företagskultur som bidragit till vår framgång. BTS är inne i en intressant fas, präglad av innovation och digitalisering, tillväxten är stabil och möjligheterna till utveckling stora. Vår arbetsplats är i trevliga lokaler på vårt huvudkontor nära Östermalmstorg i centrala Stockholm, tillsammans är vi ett 30-tal kollegor på Stockholmskontoret.

Vad kommer du att göra hos oss?
Du kommer att ingå i koncernens centrala, sammansvetsade ekonomifunktion, ett team om 5 personer, men du kommer också få trevliga och kunniga kollegor i 25 länder. Du kommer att rapportera till Chief Accounting Officer, Lisa, som har varit länge i bolaget och som är en tydlig, lyhörd och positiv chef som strävar efter att skapa ett team präglat av god energi, effektivitet och trygghet. Tillsammans utvecklar vi BTS ekonomifunktion och skapar riktigt vassa processer som stöttar organisationen, både gällande kortsiktiga behov och långsiktiga strategiska initiativ.


Som i alla ekonomijobb finns många återkommande ansvarsområden och hos oss på BTS finns även en stor potential att lära sig nytt och utvecklas internt efter vad man brinner för. Tillsammans med övriga teamet kommer du att ansvara för följande:

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Koncerncontroller:

 • Koncernredovisning och konsolidering inklusive månadsbokslut och kvartalsrapporter samt årsredovisning för koncernen
 • Analys, uppföljning, intern och extern rapportering
 • Budget och Forecast
 • Interna och externa kontakter med t ex dotterbolag, revisorer och myndigheter
 • Ad hoc-stöd till CFO och CAO
 • Internkontroll
 • Tillsammans med det övriga teamet utveckla och driva förbättrings-/förändrings- och effektiviseringsarbete

Din profil:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst ett par års erfarenhet av koncernredovisning och IFRS. Lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från noterade bolag, från internationell verksamhet eller från någon av de större revisionsbyråerna, antingen som revisor eller interimskonsult. Goda kunskaper i Excel och engelska är ett måste, då du har en tät dialog med dina internationella kollegor i teamet.

Vi utökar nu teamet med en medarbetare och bryr oss mycket om mindset, personlighet och nyfikenhet att lära nytt. BTS kultur präglas av ”big hearted and high performing” och vi skulle beskriva oss precis så ”varma, hjälpsamma och ambitiösa”, stämning är god och vi söker dig som liksom oss är positiv, flexibel och lösningsfokuserad. För att trivas här tror vi att du har en prestigelös och hjälpsam inställning, här ställer vi upp för varandra. Vi ser också gärna att du är analytisk, men samtidigt strukturerad och noggrann med detaler. Såg du stavfelet? Gjorde det ont i ögonen? Bra. 😊

Placeringsort: Stockholm

Vad gör BTS, vilka är vi?
BTS är ett tjänsteföretag med ca 1 100 medarbetare vid 36 kontor i sex världsdelar, grundat och med huvudsäte i Stockholm. Vi hjälper företag i genomförandet av förändringsarbeten och arbetar med ledare på alla nivåer för att hjälpa dem att fatta bättre beslut, gå från beslut till handling och leverera önskade resultat. Våra tjänster möter en rad olika kundbehov: strategigenomförande, ledarskapsutveckling, assessment för urval och utveckling, affärsmannaskap, utveckling av säljorganisationer, coaching; samt digitala tjänster, verktyg och plattformar.

I över 35 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program som har haft stort inflytande både personligen och karriärmässigt för våra deltagare. Vi inspirerar till nya sätt att tänka och hjälper medarbetare och ledare att stärka de kritiska förmågor som behövs för att skapa bättre affärsresultat.

I allt vi gör fokuserar vi på individerna – it’s strategy made personal.

BTS är stolt partner till över 1 200 företag och organisationer, inklusive fler än 40 av världens 100 största multinationella företag. Bland våra största kunder återfinns exempelvis Salesforce, SAP, Abbott, Tetra Pak, EY, Tencent, Vale och BHP. BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B. För mer information, besök oss på www.bts.com.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar BTS med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att börja v 32. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst