Koncerncontroller till Runsvengruppen

Skänninge Heltid

Det går fortsatt bra för Runsvengruppen och vi på Meritmind har fått i uppdrag att hantera rekryteringsprocessen till en ny befattning på koncernnivå.

I Runsvengruppen ingår både ÖoB AB och Runsven AB som tillsammans omsätter 4 miljarder. I takt med bolagens fortsatta positiva utveckling önskar de nu rekrytera en koncerncontroller, som med sin gedigna arbetslivserfarenhet och förändringsfokus kan skapa rätt förutsättningar för bolagens fortsatta tillväxt.

Sitter du med IFRS- kunskap, är grym på extern rapportering och ser det som en självklarhet att proaktivt stötta vardagen för CFO? Brinner du även för digitalisering och förändringsprojekt så är det dig vi söker!

Huvudsakliga ansvarsområden

Som koncerncontroller förväntas du bidra till både ekonomistyrning och affärsutveckling. Du rapporterar till CFO och har även ett nära samarbete med bolagets redovisningschef.

  • Fokus kring effektivisering av bokslutsprocesser
  • Paketering och säkerställning av finansiella rapporter till styrelse/ ägare
  • Delaktighet i bokslutsarbetet (kvalificerade bokslutsposter såsom IFRS 16, valutaterminer, lagervärdering etc)
  • Årsredovisning
  • Koncernövergripande finansiella analyser
  • Systemutvecklingsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Som sökande till denna roll är du civilekonom eller motsvarande med trygghet i både redovisning och verksamhetsstyrning. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av IFRS och med fördel även koncernredovisning. Vidare är du van att arbeta nära ledning och i olika förändringsprojekt. Du är en fena på system och riktig vass i MS- Office (främst Excel). Du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som koncerncontroller är du en person som vill arbeta mer mot helheten än på detaljnivå, och du trivs i ett bolag med tydligt affärsfokus och entreprenörsanda. Du uppfattas som en kommunikativ person med ett strukturerat och proaktivt arbetssätt. Du har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter och tack vare din goda analytiska förmåga kan du snabbt identifiera kärnan i komplexa problem.

Placeringsort: Skänninge 

Om Runsvengruppen
Sedan 1948 bedriver Runsvengruppen handelsverksamhet under signumet ”en god affär”. Runsvengruppen har närmare 2000 anställda, omsätter 4 miljarder kronor där ÖoB är ett utav Sveriges ledande lågprisvaruhus och finns på närmare 100 platser över hela Sverige. Servicefunktioner samt varuförsörjning sköts via Runsven AB, och marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via ÖoB.

Runsvengruppens Servicekontor samt Centrallager finns i den medeltida staden Skänninge på den vackra Östgötaslätten och erbjuder goda pendlingsmöjligheter från bl.a. Motala, Mjölby och Linköping.

Vad erbjuder Runsvengruppen?
Hos Runsvengruppen får du möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Du får vara verksam i ett bolag som sätter resultat och kundnytta före prestige och arbeta i ett handlingskraftigt bolag där din insats gör skillnad. Runsvengruppen erbjuder dig ett gediget introduktionsprogram och en möjlighet att växa och utvecklas med bolaget, samt en arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ta stort eget ansvar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Runsvengruppen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Digitala intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.