Koncernredovisningsansvarig sökes till BEWiSynbra, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du duktig på koncernredovisning? Här får du möjlighet att jobba på moderbolaget, nära ledning i en internationell och trivsam miljö på ett bolag i expansion! Vi söker en erfaren Koncernredovisningsansvarig till vårt Group Accounting team som även består av en juniorare kollega och en Group Accounting Manager. Vår främsta uppgift är att månadsvis konsolidera hela koncernen, sammanlagt rör det sig om ett 30-tal bolag och fabriker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland, Portugal och Spanien. Efter samgåendet med Synbra i Holland håller vi på att centralisera konsolideringen till Stockholm och professionalisera hela organisationen. Du kommer även att vara delaktig i det arbetet med att skapa enhetlighet och förutsättningar för effektiv uppföljning av resultatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Koncernredovisningsansvarig:

  • Ansvara för koncernens månatliga konsolidering
  • Äga, utveckla och underhålla Cognos samt vara kontaktperson mot leverantörer och internt
  • Aktivt arbeta med att utbilda i och förbättra koncernens rapporterings- och konsolideringsverktyg
  • Löpande kontakt med controllers i dotterbolagen för vägledning och kontroll av deras rapportering
  • Bidra till förvärvsanalyser och integration av nya bolag i koncernredovisningen vid förvärv
  • Svara för att konsolideringssystemet innehåller uppdaterad information om förvärv och avyttringar
  • Säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS)
  • Medverka i upprättandet av externa delårsrapporter, investerarpresentationer och årsredovisningar
  • Driva och utveckla processer och system för koncernredovisning och rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning och minst fem års erfarenhet från koncernredovisning, gärna också en bakgrund inom revision. Den vi söker har erfarenhet från en internationell miljö, har arbetat på ett börsnoterat bolag tidigare och är duktig på att utveckla system och rapporteringsprocesser. Erfarenhet av IFRS är också ett krav. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det även viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Du får gärna ha erfarenhet av förvärvsanalyser och kassaflödesanalyser. Har du dessutom erfarenhet av integration av förvärvade bolag är det ett plus.

Personliga egenskaper
Som Koncernredovisningsansvarig hjälper du och vägleder lokala controllers, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också självständig och lösningsorienterad. Vi tror att du gillar att lösa redovisningsfrågor, är nyfiken och håller dig uppdaterad om sådant som påverkar rollen.

Som Koncernredovisningsansvarig på BEWiSynbra erbjuds du:
Här erbjuds du en trevlig arbetsmiljö på vårt fräscha huvudkontor i Solna vid Mall of Scandinavia. Hos oss arbetar vi aktivt med hållbarhet och minskad miljöpåverkan som en tydlig strategi.  Välkommen till en internationell och utvecklande tjänst!

Placeringsort: Stockholm

Om BEWiSynbra
BEWiSynbra Group förvaltar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggnadsisolering, förpackningar och tekniska förpackningar. Vi investerar i ny teknik och utveckling av innovativa miljösmarta produkter vilket skapar värde i alla led. I takt med att marknaden växer kommer BEWiSynbra Group växa, både organiskt och genom förvärv för att skapa positiva synergier kring inköp, råvaruhantering, marknadskännedom, kundfokus, effektiv produktion och administration. Koncernen omsatte närmare 1,9 miljarder under 2017 och efter förvärvet av Synbra omsätter koncernen ca 5 miljarder på proformabasis och har ca 1 300 anställda. Majoritetsägare är den norska familjen Bekken och bolaget har obligationer noterade på Nasdaq Stockholm och är i färd med att även notera aktierna på en nordisk börs. För mer information www.bewisynbra.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar BEWiSynbra med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera