Koncernredovisningsansvarig till Ikano Bostad

Malmö, Göteborg eller Stockholm Heltid

Ikano Bostad söker nu en driven Koncernredovisningsansvarig som vill vara med och utveckla verksamheten. Den här tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast och placeringsorten kan vara i Malmö, Stockholm eller Göteborg. Du blir en del av Ikano Bostad, som utvecklar gamla och nya stadsdelar och skapar möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda hållbara och attraktiva fastigheter. I våra jobb utgår vi från olika perspektiv, en naturlig nyfikenhet och fokus på långsiktighet – och kan därför ge dig unika möjligheter till större ansvar och framtida utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten
Ikano Bostad behöver förstärka sin ekonomiavdelning med en erfaren koncernredovisningsansvarig med erfarenhet från större fastighetsbolag och/eller bostadsutvecklare. I rollen kommer du att ansvara för Ikano Bostads koncernredovisning för ca 200 bolag och koncernrapportering. Detta är en central roll och du kommer att ha nära samarbete med en koncernekonom och övriga medarbetare på ekonomiavdelningen. Du rapporterar till Head of Finance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • sammanhålla, planera och genomföra koncernbokslutsprocessen, koncernrapportering och koncernårsredovisning
  • konsolidering, bokslutsarbete och analys
  • redovisningstekniskt ansvar vid bolagstransaktioner, exploateringsprojekt och ombildningar
  • skattefrågor rörande koncern och legala bolag inklusive skatteberäkningar och inkomstdeklarationer
  • bevaka och föreslå erforderligt behov av kapitaltillskott till enskilda bolag
  • dokumentation och internkontroll för koncernredovisning

Ikano Bostads erbjudande
Hos Ikano Bostad får du arbeta självständigt och får chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Är du rätt för Ikano Bostad?
Vi söker dig med gedigna redovisningskunskaper och erfarenhet av koncernredovisning från större fastighetsbolag och/eller bostadsutvecklare. Vi tror att du har ett stort intresse för redovisning och håller dig uppdaterad kring förändringar. Du behöver ha förmågan att både kunna stötta och kravställa på ett kommunikativt och pedagogiskt vis och för att trivas behöver du uppskatta att ha en central och rådgivande roll i ekonomiteamet.

Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du är nyfiken och kreativ, prestigelös och samarbetsinriktad. Dessutom gillar du högt tempo och ett agilt arbetssätt.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö

Om oss
Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av IKEA:s grundare. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 0707-64 81 04, anna.alenryd@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst