Koncern­redovisnings­ansvarig till Starbreeze, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du kvalificerade kunskaper inom koncernredovisning? Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett börsnoterat bolag? Starbreeze genomgår en förändringsresa och söker nu en självgående och driven Koncernredovisningsansvarig med ansvar för koncernredovisning, konsolidering och finansiell rapportering. Du är det naturliga bollplanket till ekonomifunktionen gällande redovisningsfrågor och ser till att koncernen efterlever de lagar och regler som krävs enligt IFRS. Befattningen rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för koncernens redovisning och konsolidering
  • Ansvara för den externa rapporteringen av delårsrapporter, årsredovisningar och deklarationer
  • Analysera och presentera resultatrapporter och övriga rapporter till CFO månadsvis
  • Säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS)
  • Driva och utveckla processer och system för koncernredovisning och rapportering
  • Kassaflödesanalyser
  • Ansvara för internkontroll och riskanalys

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper inom redovisning, konsolidering och koncernrapportering. Vi ser att du har minst fem års kvalificerad erfarenhet inom området och är van vid eget leveransansvar. Du har dokumenterad erfarenhet från börsbolag, kunskaper om redovisnings- och komplexa skattefrågor samt erfarenhet från rapportering enligt IFRS. I grunden har du en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk utbildning, gärna inom redovisning/revision. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du trivs att arbeta i en kreativ och internationell organisation där det är bra stämning tillsammans med trevliga kollegor. Som person har du sinne för detaljer och är en skarp analytiker. Du är kommunikativ, praktisk och snabbtänkt. Vi tror att du gillar att lösa redovisningsfrågor och håller dig uppdaterad om sådant som påverkar rollen. Det här är en roll för dig som har förmågan att driva uppgifter självständigt och gillar att nyfiket lösa komplexa redovisningsfrågor och använda din analytiska förmåga

Vad erbjuder Starbreeze dig?
Vi erbjuder dig en kvalificerad befattning i en affärsdriven organisation med korta beslutsvägar, generösa förmåner i form av attraktiva pension- och försäkringsvillkor. Du ges goda möjligheter att växa och utvecklas inom ditt kompetensområde tillsammans med engagerade och trevliga medarbetare. Kontoret är beläget i moderna lokaler i city.

Placeringsort: Stockholm

Om Starbreeze
Starbreeze är en oberoende utvecklare, skapare, förläggare och distributör av PC och konsolspel med ett globalt marknadsfokus, med studios i Stockholm, Barcelona och Paris. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Starbreeze med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman på 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera