Koncernredovisningsansvarig till Ymer, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du vara med och påverka i ett spännande internationellt tillväxtföretag? Tjänsten är nyinrättad och du kommer som Koncernredovisningsansvarig att ingå i vår centrala ekonomiavdelning med vår CFO som närmaste chef och ett nära samarbete med Business Controller och ansvariga ekonomer för på de olika bolagen inom koncernen. Du kommer som Koncernredovisningsansvarig att ansvara för koncernkonsolidering och rapportering, den legala såväl som affärsrapporteringen. Din arbetsplats är i nya fina lokaler på Gärdet i Stockholm.

Arbetsuppgifter som Koncernredovisningsansvarig

 • Övergripande ansvarig för all koncernredovisning inklusive konsolidering och dess processer
 • Ansvara för utveckling av koncernens affärsrapportering
 • Driva och utveckla processer för bolagets system för koncernredovisning och rapportering, Aaro
 • Avstämningar av koncernmellanhavanden, löpande kontakter och support till ekonomiavdelningarna hos våra dotterbolag samt kvalitetssäkring av finansiell information
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Delaktig i projekt för att tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
 • Delaktig i förändringsprojekt kring kontoplan, rapporteringsprocesser och rutiner
 • Ansvara för koncernens utbildning, regelverk och direktiv avseende koncernredovisningsfrågor
 • Administration och analys av intern skatterapportering
 • Implementering av effektivare kassaflödesanalys i Aaro koncernredovisningssystem
 • Analys av valuta- och kassaflöden
 • Kontakt med revisorer

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst fem års arbetslivserfarenhet och som har erfarenhet från koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. God kunskap om IFRS är meriterande och du bör ha arbetat i ett koncernredovisningssystem tidigare, har du erfarenhet av Aaro är det meriterande. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Som Koncernredovisningsansvarig på Ymer har du en stark initiativförmåga och van att komma med förslag på förbättringar. Du är analytisk, du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt. För att trivas och lyckas i rollen är du affärsorienterad. Vidare har du en god social förmåga, du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen och har lätt för att förklara ekonomiska termer för icke-ekonomer.

Placeringsort: Stockholm

Om Ymer
Ymer Technology AB är en snabbväxande global industrikoncern som startade år 2005. Ymer utvecklar, tillverkar och säljer systembaserade kundspecifika kylarlösningar till industrin för ”Off Highway” maskiner och vindkraftsindustrin. Styrkan i bolagets erbjudande är effektiv design av olika kylelement och att kombinera dessa till balanserade kylsystem. Ymers mission är att leverera kostnads- och prestandaeffektiva lösningar inom området för värmeväxling. Ymer Technology AB omsätter idag ca 800 MSEK och har ca 200 anställda i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, USA och Kina. Läs gärna mer på www.ymer.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ymer med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 och Martin Nyström på 070 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 25 januari 2019. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.