Koncernredovisningschef till GHP, Göteborg

Göteborg Heltid

GHP är en svensk börsnoterad sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker inom utvalda diagnosområden där varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp vilket leder till en högre kvalitet och effektivitet. Detta är fundamentet för klinikernas och GHP:s verksamhet – ”Kvalitet genom specialisering”. Vi är verksamma i Norden och Förenade Arabemiraten.  

Nu söker vi en koncernredovisningschef som tillsammans med övriga tre medarbetare i koncernekonomigruppen ansvarar för att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern- och externrapportering. Som koncernredovisningschef är du ansvarig och sammanhållande för planering och genomförandet vad gäller bokslutsprocessen. Du kommer att rapportera till koncernens CFO och din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Göteborg.

Ansvarsområden

 • Ansvarig för bolagets koncernredovisning i enlighet med IFRS
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Ansvarig för regelverksfrågor
 • Delaktig och stöd till ledningen vid förvärv och avyttring
 • Kvalitetssäkra och stödja dotterbolagen i koncernen
 • Kontakt med externa revisorer
 • Personalansvar för koncernekonomigruppen, idag totalt 3 medarbetare
 • Ansvar för konsolideringssystemet, samt att utveckla och effektivisera

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande och har minst 5-10 års erfarenhet av koncernredovisning, gärna från börsnoterade bolag och/eller revisionsbyrå. Du känner dig trygg inom IFRS och svenska redovisningsregler. Du har erfarenhet av att jobba med konsolideringssystem, gärna Aaro eller liknande. Du får också ha intresse för att utveckla och effektivisera redovisningssystem/verktyg. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas på GHP vill vi att du är lyhörd, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du bör uppskatta att jobba i entreprenörskultur med högt tempo och vars drivkraft är att utveckla sjukvården. Du har ett strukturerat arbetssätt och är intresserad av att utveckla människor och processer. Du är resultatorienterad med god analytisk förmåga och med en prestigelös inställning. Som koncernredovisningsansvarig har du många kontaktytor och du delar därför gärna med dig av dina kunskaper och ser samarbete som nyckeln till framgång.

Placeringsort: Göteborg

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GHP med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem på 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 maj 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.