Koncernredovisningsekonom till GHP, Göteborg

Göteborg Heltid

Nu söker vi en Koncernredovisningsekonom som tillsammans med övriga tre medarbetare i koncernekonomigruppen ansvarar för att arbeta med rapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern- och externrapportering. Som koncernredovisningsekonom är du en kugge i planering och genomförandet vad gäller bokslutsprocessen. Du kommer att rapportera till GHP:s Koncernredovisningschef och din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Göteborg.

Ansvarsområden som Koncernredovisningsekonom:

 • Delaktig i koncernredovisning i enlighet med IFRS
 • Aktiv i bokslutsprocessen
 • Avstämningar av dotterbolagens rapporteringar
 • Framtagande av rapporter i Excel och konsolideringssystemet Aaro
 • Bollplank till dotterbolagen i redovisning och rapporteringsfrågor
 • Delaktig i framtagandet av koncernens årsredovisning och delårsrapporter
 • Involverad i projekt, såsom standardförändringar, förvärv, hållbarhetsredovisning mm.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande akademisk bakgrund och har minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper inom redovisning och bokföring. Du har erfarenhet av att jobba med konsolideringssystem, gärna Aaro eller liknande. Du är även duktig på att utveckla och bygga rapporter i Excel, som t.ex. Excel Send/Retrieve.

Personliga egenskaper
För att trivas på GHP vill vi att du är nyfiken, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du bör uppskatta att jobba i entreprenörskultur med högt tempo och vars drivkraft är att utveckla sjukvården. Du är resultatorienterad med god analytisk förmåga och med en prestigelös inställning.

Placeringsort: Göteborg

Om GHP
GHP är en svensk börsnoterad sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker inom utvalda diagnosområden där varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp vilket leder till en högre kvalitet och effektivitet. Detta är fundamentet för klinikernas och GHP:s verksamhet – ”Kvalitet genom specialisering”. Vi är verksamma i Norden och Förenade Arabemiraten.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GHP med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem på 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 augusti 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.