Koncernredovisningsekonom till Sagax, Stockholm

Stockholm Heltid

Sagax söker en Koncernredovisningssekonom till huvudkontoret i Stockholm. Du kommer att arbeta med konsolideringsfrågor, koncernredovisning och finansiell rapportering. Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sju europeiska länder och har kontor i fyra av dessa. Du kommer att arbeta på Sagax kontor vid Engelbrektsplan, mitt i centrala Stockholm och vara en av tre medarbetare som ansvarar för koncernredovisningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Koncernredovisningsekonom:

 • Koncernkonsolidering och koncernredovisning.
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven.
 • Skatt i koncernredovisningen.
 • Delta aktivt i arbetet med koncernens kvartalsrapporter och årsredovisningar.
 • Tillsammans med det övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete.


Kvalifikationer och erfarenhet:
För att fungera i rollen som Koncernredovisningsekonom har du civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning och minst 3 års erfarenhet från koncernredovisning alternativt från relevant revisorstjänst från Big 4. Du känner till IFRS-regelverket och har medverkat vid upprättande av årsbokslut samt årsredovisningar. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Vidare är det en fördel om du är duktig på att uttrycka dig i skrift. Du har systemintresse, goda kunskaper inom Excel och tidigare erfarenhet av koncernrapporteringssystem. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos Sagax är lagarbete uppskattat och vi hjälps gärna åt. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information. Som Koncernredovisningsekonom är du såklart strukturerad och trivs med att ta ansvar för ditt arbete. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar där företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax:
AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 31 december 2020 uppgick till 3 480 000 kvadratmeter fördelat på 673 fastigheter. Sagax har fyra aktieslag noterade på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Sagax bedriver verksamhet i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna, Spanien, Tyskland och Danmark. Bolaget har 69 anställda. Mer information finns på www.sagax.se

Som Koncernredovisningsekonom på Sagax erbjuds du:

 • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
 • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
 • En organisation där du har goda möjligheter att påverka Dina arbetsrutiner.
 • Att utgöra en del av ett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sagax med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25:e april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst