Koncernredovisningsekonomer sökes till Meritminds konsultverksamhet, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi på Meritmind söker nu koncernredovisningsekonomer som vill arbeta som ekonomikonsulter hos våra kunder, som tillsvidareanställd hos oss eller som associerad konsult med eget bolag. I rollen som koncernredovisningskonsult får du arbeta inom varierande branscher och företag. Våra kunder är framför allt medelstora till stora företag där många av dem är börsnoterade och internationella. I rollen som koncernredovisningsekonom får du uppdrag som ofta sträcker sig över längre perioder, vilket gör att du får den tid som krävs för att göra en skillnad i verksamheten och bidra till våra kunders framgång.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Ansvara för koncernredovisningsfrågor
 • Finansiell rapportering
 • Konsolidering
 • Driva och koordinera rutiner för interna processer och system
 • Justera koncernredovisning enligt regelverk som K3 och IFRS
 • Skattefrågor
 • Förvärv


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och med erfarenhet av kvalificerad koncernredovisning, konsolidering, legal rapportering samt har goda kunskaper om regelverk såsom K3 och IFRS. För att vara lämplig för rollen som koncernredovisningskonsult ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från något av de större koncernrapporteringssystemen såsom Cognos/Frango, Hyperion eller Aaro. I rollen krävs även att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som konsult på Meritmind är du en proaktiv, affärsorienterad och analytisk problemlösare som har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Som person har du ett stort driv och engagemang och tycker om att prestera och leverera mot deadlines. Vidare ser vi även att du har en prestigelös och positiv inställning, är serviceinriktad och flexibel samt stimuleras av att möta nya människor och miljöer.

Placeringsort: Stockholm

Om Meritmind AB
Om Meritmind
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 300 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

Ansökan

För mera information är du välkommen att kontakta konsultchef Mariann Ösund på mariann.osund@meritmind.se eller 073-510 65 65. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.