Lönechef till Nobina, Göteborg

Göteborg Heltid

Nobina är ett börsnoterat bolag i kraftig utveckling och är nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Nobina ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nu söker vi en erfaren och coachande ledare till vårt lönekontor som är placerade i Göteborg. Ditt uppdrag blir att motivera, leda och utveckla personalen samt säkerställa att våra anställda i Sverige, 7 000 personer får rätt lön till rätt tid. Till din hjälp har du ett team på tio medarbetare, varav tre är superanvändare för våra lönesystem. Du har också ansvar för att samordna Göteborgskontoret där ca 45 personer har sin arbetsplats.

Lönekontoret har som huvuduppgift att säkerställa korrekt datahantering, löneberäkning, löneutbetalning, pensionshantering, redovisning, rapportering, samt säkerställa en effektiv och kvalitetssäkrad löneprocess.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Ansvara för att leverera, utveckla och förbättra service för de tjänster som levereras från lönekontoret samt aktivt arbeta med att standardisera och effektivisera befintliga rutiner.
  • Kommunicera och skapa förståelse för lönekontorets arbete och ansvarsområde inom och utanför lönekontoret.
  • Leda och motivera personalen på lönekontoret i linje med koncernens värderingar, målen med lönekontoret och de SLA avtal som gäller gentemot de bolag som lönekontoret administrerar.
  • Ansvara för att implementera, utveckla, följa upp och kvalitetssäkra processer, arbetsmetoder och systemuppsättningar så att resurser används effektivt och tjänsterna levereras med hög kvalitet.
  • Personal-, budget och kostnadsansvar för lönekontoret. Följa upp utfall jämfört med budget, analysera avvikelser och vidta konkreta åtgärder för att åtgärda avvikelser.
  • Ansvars- och arbetsuppgifter ska ske i enlighet med lag och avtal samt policies, instruktioner samt övriga direktiv som regleras inom bolaget och koncernen. I övrigt agera enligt instruktioner från närmste chef.
  • Ansvara för att samordna kontoret i Göteborg där cirka 45 personer har sin arbetsplats.

 Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom löneadministration och personalledning samt är nyfiken på vårt lönesystem. Vi ser gärna att du har verifierad erfarenhet inom praktisk lönebearbetning, lönesystemsuppsättningar och personalledning. Du har mycket god processförmåga inom löneadministration, kollektivavtal men även van att ha ett översiktligt perspektiv.

Personliga egenskaper
Som chef för vårt lönekontor på Nobina behöver du ha löneadministrationen och medarbetarna i fokus och att du leder på ett positivt och entusiasmerande sätt. Du har förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat som uppmuntrar till dialog, samarbete och utveckling. Du uppskattar att arbeta i ett värdedrivet företag och är redo att aktivt driva förändring som ligger i linje med företagets grundvärderingar och är med och skapar en gemensam syn kring arbetsrutiner och processer.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll hos en lönsam, långsiktig och processorienterad arbetsgivare som strävar efter ständiga förbättringar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 mars 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt    personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.