Lönechef till Samhall AB, Linköping

Linköping Heltid

Meritmind rekryterar för Samhalls räkning en lönechef till deras centrala ekonomi- och löneavdelning i Linköping. Samhall kan erbjuda dig ett arbete i en organisation som präglas av teamwork, utveckling, servicekänsla och struktur. Samhalls ekonomi- och löneavdelning finns i centrala Linköping och består av cirka 70 medarbetare inom ekonomi och lön. På löneavdelningen arbetar 21 personer som hanterar samtliga 25 000 medarbetares löner.

Som anställd på Samhall bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Det är därför viktigt att du delar Samhalls grundläggande värderingar och verksamhetsidé.

Här får du möjlighet att vara verksam hos en av Sveriges största arbetsgivare, välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer leda och utveckla bolagets löneavdelning och dess medarbetare i linje med fastställda mål, detta med fokus på digitalisering och automatisering. Som lönechef ingår du i den lokala ledningsgruppen och rapporterar till ekonomichef.

  • Säkerställa att löneavdelningen håller den servicenivå interna kunder efterfrågar, för att stödja och säkerställa bolagets övergripande mål och lönsamhetskrav.
  • Ansvar för att bolagets löneadministration sker enligt gällande lagar, avtal och god sed samt enligt fastställda rutiner och riktlinjer.
  • Ansvar för att leda, samordna, skapa förutsättningar och utveckla den månatliga löneprocessen samt de årliga aktiviteterna såsom års- och semesterrullning.
  • Drivande i implementering av gällande och nya principer och processer.
  • Ansvar för att utveckla och anpassa företagets systemstöd inom löneprocessen i enlighet med förändrade krav och riktlinjer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du som söker denna tjänst har relevant akademisk utbildning, gärna från ekonomi eller HR. Du har erfarenhet av att leda löneprocessen på ett större företag och drivit dess utveckling kopplat till digitalisering/ automatisering och processoptimering.

Din erfarenhet av kollektivavtalstolkning är mycket goda och du besitter hög kunskap om lagar och regler inom löneområdet, såsom arbetsrätt, försäkringar/ pensioner, avtalstolkning och skatte- och redovisningsregler. Vidare ser vi att du är van att leda personal, samt har förmåga att skapa en vision och driva igenom denna i en stor organisation.

Personliga egenskaper
Du beskrivs som en driven och initiativrik person med god analytisk förmåga. För att vinna framgång i rollen är din ambitionsnivå hög och ditt arbetssätt beskrivs som ansvarsfullt, noggrant och strukturerat. Din förmåga att självständigt planera, genomföra och utveckla arbetet inom teamet är god och du beskrivs som en positiv person som sprider arbetsglädje!

Placeringsort: Linköping

Om företaget
Samhall är ett av Sveriges största bolag och Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. 

Ansökan

 I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den  7 april 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.