Lönespecialist till Configura, Linköping

Linköping Heltid

Meritmind har fått i uppdrag av det framgångsrika IT- bolaget Configura att rekrytera deras nya lönespecialist. Detta är en bred roll för dig som älskar siffror och som brinner för att säkerställa att de anställdas löner är 100% rätt och utbetalas en så effektiv process som möjligt. Vi önskar därför komma i kontakt med dig som har erfarenhet av lönehantering och som vill bidra med engagemang och stöd i hela löneprocessen. Rollen är placerad på Configuras fina huvudkontor mitt i centrala Linköping.

Som anställd på Confgura får du möjlighet att vara delaktig i ett föränderligt bolag där glädje, kreativitet och känslan av delaktighet uppmuntras dagligen. Företagsklimatet definieras av nyckelorden innovativ, lagspelare samt engagerad. Dessa nyckelord genomsyrar verkligen hela organisationen och sätter även prägeln för denna tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Hantera löner och månatlig löneadministration för anställda inom Configura Sverige AB
  • Hantera och administrera pensioner och försäkringar
  • Säkerställa att bolaget följer lagar och regler inom området
  • Finnas tillgänglig och supporta anställda vid frågor kring lön, pension och försäkring
  • Rapportera till myndigheter som Försäkringskassan, Skatteverket m.fl.
  • Agera Superuser i lönesystemet

Du är en del av bolagets HR-avdelning, men kommer även arbeta nära bolagets ekonomifunktion. I rollen ingår även ett proaktivt arbete med att säkerställa så att Configuras villkor och förmåner gör bolaget till en attraktiv arbetsgivare. Du utvecklar och tar fram ett kompensationspaket som baseras på företagets affärsmål och strategi.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser framför oss att du som söker denna roll har en relevant eftergymnasial utbildning, troligtvis är du ekonom eller har en utbildning inom löneområdet. Du har en god förståelse och erfarenhet av att självständigt arbeta med hela löneprocessen och även gärna personalrelaterade redovisning. Vidare har du vana av att arbeta i lönesystem samt har goda kunskaper i Office-paketet. Erfarenhet av Hogia är ett plus.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen bör du vara noggrann, kommunikativ och att ha ett positivt synsätt. Du beskrivs lika serviceminded som du är analytisk, och du har ett detaljorienterat arbetssätt. Vidare har du förmåga att arbeta självständigt och ta initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du skriver och talar både svenska och engelska utan problem.

Placeringsort
Linköping

 

Om företaget
Du kanske inte känner igen en Configuran på gatan – vi kommer i alla former och personligheter och vi skulle aldrig drömma om att inrätta klädkod – men med sex kontor på tre kontinenter, är vi ett Configura.  Configura jobbar med parametrisk konfiguration. Vi utvecklar en programvara för att rita utrymmen i 2D och 3D för företag inom kommersiella möbler, kök och materialhanteringsindustrier. I bakgrunden beräknas priser och konfigurationer automatiskt. Våra team arbetar tillsammans över tidszoner och hav för att utveckla programvara för några av världens största möbeltillverkare och andra industriledare. Vill du vara med? Läs gärna mer på: https://www.configura.com/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Configura med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.