Mill Controller till Stora Enso Fors AB, Fors

Fors Heltid

Är du redo för en ny utmaning där du får självständigt ansvar för controlling i en spännande verksamhet? Stora Enso Fors är en innovativ och högteknologisk industri samt därtill det första kartongbruk inom Stora Enso med fossilfri produktion och nu sökes en Mill Controller till Stora Enso Fors.

Till Stora Enso Fors ”Packaging materials” söker vi en nyfiken och verksamhetsnära controllerchef som både är operativ och strategisk. Du kanske själv har bakgrund som produktionscontroller eller har granskat produktionsbolag i en revisorsroll eller liknande? Nu vill du ha en utvecklande roll där du får användning av din erfarenhet, nyfikenhet och analytiska förmåga. Ifall du tycker att det låter träffande så kan det mycket möjligt vara dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Mill Controller 

Kort sagt kommer du ansvara för ekonomi och controlling för Stora Ensos fabrik i Fors ”Fors Mill” och därmed blir du en del av ett nätverk med 11 andra controllers över 8 fabriker i divisionen.

Du kommer ha ett nära samarbete med fabrikschef och fabriksledning  samt ingå i Fors Bruks ledningsgrupp. Rollen ger dig ett brett ansvar vilket innebär allt ifrån att säkerställa en korrekt redovisning till att tillsammans med fabrikschef arbeta med utveckling av fabriken. Således får du en nyckelroll i fabriken med breda kontaktytor och blir en viktig Business Partner till fabrikschef. Du kommer vidare arbeta med analys och utvärdering av verksamheten och äger KPIer och uppföljningsverktyg. Till din hjälp har du ett litet team med kompetenta controllers. Rollen har ett övergripande ansvar för ekonomi/controlling i fabriken och huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

 • Ansvara för bokslut, rapporting, budget och prognoser
 • Business partner till Mill Director och stötta organisationen med verktyg och support för att möjliggöra kostnadsuppföljning och tillhörande åtgärder
 • Analys och ekonomisk styrning av verksamheten
 • Utveckling av strategiska planer för fabriken och stötta med beslutsunderlag för strategiska frågor, ex investeringsunderlag
 • Personalledning och utveckling av controllingteam
 • Tillsammans med dina kollegor säkerställa redovisnings- och bokslutsprocessen (Den löpande redovisningen sker i sin tur i koncernens Service Center.)
 • Upprätta och underhålla produktkalkyler
Kvalifikationer och erfarenhet

För att kunna briljera i rollen som Mill Controller och ledningsgruppsmedlem ser vi att:

 • Du är en erfaren ekonom och har kanske arbetat som produktionscontroller eller med revision av liknande bolag
 • Troligen har du ett vant öga för processer och är hands on i ERP-system
 • Därutöver behärskar du såväl engelska som svenska i tal och skrift
Vem är du?

Det finns vissa egenskaper som vi lägger särskilt stor vikt vid i denna rekrytering:

 • Vi värderar din nyfikenhet på verksamheten högt vilket betyder att du således är en person som gärna ställer en extra fråga för att få en bra förståelse
 • Din analytiska förmåga tillsammans med dina höga ambitioner sticker ut och präglar det du tar dig för
 • Du är dessutom en stöttande och prestigelös person som gärna samarbetar med andra och hjälper dina kollegor
 • Duktig på att kommunicera på alla nivåer i verksamheten
 • Lika viktigt är att du är självgående och tar egna initiativ
Vad erbjuder företaget dig?

Som anställd på Stora Enso bidrar du till en mer hållbar värld genom att vara med och utveckla skogsbaserade, förnybara materiallösningar som kan ersätta icke förnybara material inom olika användningsområden. Stora Enso Fors erbjuder dig dessutom en stöttande arbetsmiljö med 520 kollegor.

Utöver detta finns det otroliga möjligheter att vara en del av Stora Enso då du blir en del av ett globalt bolag med omkring 22 000 kollegor världen över – människor med olika bakgrund och erfarenheter.

Placeringsort: Fors

Om företaget

Stora Enso Fors är en innovativ, högteknologisk och hållbar industri som producerar världsledande lättviktskartong för konsumentförpackningar. Vi är det första kartongbruk inom Stora Enso med fossilfri produktion, vilket är världsunikt. Stora Enso Fors ingår i divisionen Packaging Materials och fabriken ligger i Fors, strax nordost om Avesta. Total årskapacitet av 410 000 ton och antal anställda är cirka 520 personer.

Ansökan


I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se 073- 594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer