Nobina söker Group Financial Controller till en tjänst med bredd!

Stockholm Heltid

En omväxlande roll där du som redovisningsekonom får chansen att utvecklas inom både koncernredovisning, intern kontroll och systemutveckling. Som Group Financial Controller får du möjlighet att skapa dig en riktigt bra plattform inom redovisning, eftersom du kommer att vara med i alla delar i ett stort bolag. Rollen är tredelad där du har en funktion som redovisningsansvarig för två bolag, men du arbetar även med koncernrapportering och intern kontroll av ekonomiska processer. Du arbetar självständigt, men kommer att ha mycket kontakt med vårt SCE och koncernredovisningschefen. Nobina bedriver en stabil verksamhet där vi driver saker långsiktigt och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för dig som är nyfiken och vill lära dig mer.

Som Group Financial controller arbetar du på vårt moderbolag som består av totalt 10 personer. Välkommen till vårt trevliga kontor i Västra Skogen, där det sitter 200 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Redovisningsansvar för koncernens moderbolag och servicebolag, där det ingår att vara beställare av köp av interna ekonomitjänster från koncernens centrala ekonomicenter, SCE.
  • Planera, konsolidera och sammanställa koncernens konsoliderade månads- kvartals- och helårsresultat, balansräkning och kassaflöde för 25 bolag.
  • Konsolidera och sammanställa koncernens budget och långtidsplaner
  • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av vårt koncernrapporteringssystem Cognos Controller
  • Kvalitetssäkra processer och komma med förslag till förbättringar
  • Ansvara för moderbolagets inkomstdeklarationer och skatteplanering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och minst 3 års arbetslivserfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Kanske har du arbetat som redovisningsekonom eller redovisningsansvarig tidigare? Vi ser dock gärna att du har kommit i kontakt med koncernrapportering och är intresserad av att lära dig mer på området? Det är meriterande om du har arbetat med Cognos Controller tidigare och gärna att du har erfarenhet av utveckling och förvaltning av system för koncernrapportering.

Personliga egenskaper
Som koncernredovisningsekonom på Nobina behöver du ha kvalitet och utveckling i fokus. Du kommunicerar med kollegor och chefer på ett tydligt och effektivt sätt och har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som uppmuntrar till dialog, samarbete och utveckling. Du uppskattar att arbeta i ett värdedrivet företag och är redo att aktivt driva förändring som ligger i linje med företagets grundvärderingar och är med och skapar en gemensam syn kring arbetsrutiner och processer. Eftersom rollen är bred och du kanske inte kan allt från dag ett, så krävs det att man är nyfiken och vill lära sig mer, dels inom redovisning, dels i våra system Cognos Controller och vårt affärssystem Agresso.

Som Group Financial Controller på Nobina erbjuds du:

  • En bred roll där vi erbjuder kompetensutveckling vid behov och stöd från erfarna kollegor som gärna hjälper dig.
  • Att självständigt få driva egna projekt
  • Möjlighet att utvecklas inom organisationen i nya roller med större ansvar

Placeringsort: Stockholm

Om Nobina
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik med 10 000 medarbetare och 3600 bussar. Vi bedriver trafik åt uppdragsgivare i hela landet, bland andra SL, Västtrafik och Skånetrafiken. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Vi satsar mycket på hållbarhetsfrågor och har ett stort miljötänk. Nobina är också stolt partner och sponsor till Stockholm Pride. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Detta gäller såväl våra medarbetare som de närmare 1 miljon resenärer som reser med oss dagligen. Läs mer på www.nobina.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Annika Vermunt på 070-106 08 31 alt Anette Wickholm på 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.