Pernod Ricard söker en Business Controller Sales, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en framåt och kommunikativ relationsskapare med sinne för siffror? Vill du arbeta som Business Controller i en säljorienterad miljö där du får agera nära affären? Pernod Ricard söker nu en Business Controller till sitt dynamiska och ambitiösa controllerteam, som är ett värdefullt och uppskattat stöd till marknads- och säljavdelningarna. Du kommer i den här tjänsten framförallt supporta Pernod Ricards försäljning mot restauranger och grossister, både i nuet och i den långsiktiga affären. Du och dina fem controllerkolleger rapporterar till Head of Business Control och sitter i fantastiska lokaler nära vattnet i Marievik strax söder om Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Analys av resultat- och balansrapport samt finansiella nyckeltal i bokslutet
 • Rapportering av utfall och avvikelser mot budet och prognos
 • Stöd till verksamheten i systemrelaterade frågor kring planerings- och BI-verktygen.
 • Key user för säljanalysverktyget
 • Stödja säljavdelningen med analyser, uppföljningar samt utredningar av adhoc-karaktär
 • Sammanställa och hantera statistik utifrån stora interna och externa datamängder
 • Övriga administrativa uppgifter (kring t ex provisioner och kundrabatter)
 • Marknadsanalyser
 • Skapa presentationsmaterial, exempelvis beslutsunderlag till ledningsgruppsmöten
 • Övriga uppgifter som ligger inom controllergruppens ansvar

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med akademisk examen och minst 3 års erfarenhet som controller, gärna mot en säljorienterad organisation. Excel och PowerPoint behöver du kunna och du har i övrigt ett gediget systemintresse. Tidigare erfarenhet av Navision ses som meriterande. Du får gärna ha erfarenhet från FMCG-industrin med hantering av stora datamängder. I övrigt är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk och ansvarstagande. I rollen som Business Controller agerar du stöd och bollplank till säljorganisationen och behöver vara samarbetsinriktad och ha en pedagogisk ådra. För att trivas i rollen bör du ha en prestigelös och serviceinriktad personlighet, då organisationen ställer krav på förståelse för affären och snabb återkoppling.

Vad erbjuder företaget dig?
Pernod Ricard erbjuder en säljnära Business Controllerroll i en internationell miljö med högt värderade varumärken. De flesta som börjar på Pernod Ricard stannar väldigt länge och det finns möjlighet att växa och utvecklas med företaget i nya roller med bredare ansvar eller på något av bolaget 85 internationella kontor.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget
Pernod Ricard Sweden AB tillhör Pernod Ricard, ett av världens största företag inom vin- och spritbranschen. Företaget erbjuder ett komplett sortiment av välkända varumärken såsom ABSOLUT, Chivas Regal, Jameson, Havana Club, Martell och Jacob’s Creek. Pernod Ricard skapades 1975 genom en sammanslagning av de ledande franska anisproducenterna (Pernod och Ricard). Under 2008 förvärvades det statligt ägda Vin & Sprit. För mer information titta gärna på vår hemsida: www.pernod-ricard-sweden.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pernod Ricard med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817 751 eller Annika Vermunt på 0701-660 831. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 december 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.