Process Accounting Manager till Akelius, Stockholm

Stockholm Heltid

Akelius Residential Property AB är ett av Europas största och mest internationella bostadsbolag. Fastighetsbeståndet om 11 miljarder euro är koncentrerat till metropoler såsom Berlin, London, New York, Paris, Stockholm, Toronto. Vi söker nu en ekonom med processansvar till huvudkontoret i Mörby, Stockholm. I rollen kommer du att agera redovisningsansvarig för några av Akelius dotterbolag samt ansvara för utveckling och implementering av ekonomifunktionens processer, rutiner och dokumentation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Processansvar för bokslutsprocessen
  • Kontinuerligt dokumentera och förbättra rutinbeskrivningar och riktlinjer
  • Utveckla och förbättra och implementera ekonomifunktionens processer
  • Projektledare i projekt kopplade till redovisningsfunktionen
  • Systemägare av ERP-system
  • Upprätta kvartalsbokslut

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att lyckas i rollen som har du en högskoleutbildning eller motsvarade inom ekonomi och flerårig erfarenhet av redovisnings- och processarbete från ett större företags ekonomifunktion. Du har ett intresse för system, förbättringsarbete och har tidigare jobbat med att dokumentera och utveckla processer. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och analytisk och orädd att tänka nytt och ifrågasätta befintliga arbetssätt. Din Excelnivå och generella systemmognad är hög.

Om Akelius:
Akelius är ett växande företag med platt hierarki som bådar för goda karriärmöjligheter. Företaget satsar på interna utbildningar för personalen och har ett stort samhällsengagemang.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Akelius med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande,  så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 september 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.