Projektcontroller till Byggvesta, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du intresserad av att arbeta som Projektcontroller i ett dynamiskt och snabbrörligt företag med korta beslutsvägar?

I rollen som Projektcontroller är du starkt involverad i ByggVesta Developments projektverksamhet och ansvarar bland annat för processer, verktyg och hjälpmedel när det gäller budgetering, kalkylering och uppföljning av fastighetsprojekt. Du ansvarar för utveckling av ekonomikompetens hos medarbetare inom ansvarsområdet och du deltar i vidareutveckling och anpassning av ByggVestas affärsmodell.

Du rapporterar till koncernens CFO och arbetar nära såväl bolagets projektorganisation som koncernens redovisningsfunktion.

Arbetsuppgifter som Projektcontroller:

  • Driva och kvalitetssäkra arbetet med budget, prognos och kalkylering
  • Stöd i kalkylering till projektledare inom projekt/affärsutveckling
  • Uppföljning och analys av utfall inklusive nyckeltal
  • Kontinuerligt vidareutveckla processer, rutiner och verktyg
  • Rapportering till verksamhetschefer, ledning och styrelse
  • Kunskapsförmedling – öka kunskaper inom ekonomi – medvetandegöra och påvisa samband

Kvalifikationer och erfarenhet
Din utbildning är civilekonom eller motsvarande och du har erfarenhet av att arbeta som Controller inom projektverksamhet. Lämplig bakgrund kan även vara projektledare eller entreprenadingenjör inom byggsektorn. Du är intresserad av och har förståelse för affären och det är ett krav att du har en bakgrund inom bygg- och/eller fastighetsbranschen. Du har ett stort intresse för system och du har mycket goda kunskaper i Excel.  Vidare är du van att uttrycka dig obehindrat på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Eftersom kontaktytorna är flera både internt och externt har du god social kompetens och god samarbets- och ledarskapsförmåga. Du är strukturerad, noggrann och analytisk samtidigt som du är stresstålig och trivs med att det stundtals är högt tempo.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder ByggVesta dig?
-Ett dynamiskt och snabbrörligt företag med korta beslutsvägar. Vi är en innovatör som utvecklar, bygger, förvaltar och investerar i nya hållbara bostäder. Vi specialiserar oss på att skapa inkluderande områden, på hyresrätter och studentbostäder.

– För att trivas på ByggVesta ska du vilja jobba med fokus på våra grundvärderingar samhällsnytta, omtanke och långsiktighet

– Nyfikenhet, öppenhet och förändringsvilja förenar alla som jobbar hos oss, från styrelsen och genom hela organisationen ut till mötet med hyresgäster. Vår vision är att ”Vi vill förändra världen genom våra hus”.

– Hos ByggVesta hittar du en varm arbetsgemenskap och en gemensam strävan att göra världen lite bättre.

Om Byggvesta
ByggVesta är ett växande, familjeägt fastighetsbolag som utvecklar, äger och förvaltar bostadsfastigheter. Sedan 2006 har bolaget färdigställt ca 3 000 hyreslägenheter i 6 av landets största städer. För närvarande är ca 1 000 lägenheter under produktion och ytterligare ca 3 000 finns i vår projektportfölj.

Våra kärnvärden är Samhällsnytta, Omtanke och Långsiktighet, vi kallar det SOL. Givet detta så är sättet vi syns och uppfattas på väldigt viktigt, tillsammans med att vi hela tiden har boendekoncept både i bostadsutveckling och förvaltning som ligger i framkant och reflekterar det vi tror på.

Vi är idag ett 60-tal medarbetare på 4 orter, flertalet finns på vårt huvudkontor som ligger på Lindhagensgatan på Kungsholmen i Stockholm. Här blir även din placering. Läs gärna mer på www.byggvesta.se

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Byggvesta AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.