Quintus Technologies söker ekonom till leverantörsreskontran

Västerås Heltid

Nu finns chansen för dig som har en ekonomiexamen att under en sexmånaders visstidsanställning komma ut i arbete på en ekonomiavdelning. Detta i ett projektbaserat internationellt ingenjörsbolag som ser långsiktigt på relationen med dig.

Quintus Technologies, med huvudkontor på Finnslätten i Västerås, befinner sig under fortsatt stark tillväxt. Det skapar möjligheter för rätt personer. En av ekonomiavdelningens medarbetare har fått en ny utmaning i företaget och Meritmind har fått förtroendet att hjälpa Quintus Technologies att rekrytera en ersättare.

Som ekonom inom leverantörsreskontran tillhör du en finansavdelning på sex personer vilken präglas av flexibilitet och ömsesidig backup. Dina ansvar ligger främst på hantering av leverantörsfakturor, momsredovisning och redovisning av löne- och pensionsrelaterade kostnader.

Företaget har nyligen infört elektronisk fakturahantering med workflow vilket påverkar arbetssätt, snittytor mot resten av organisationen och inte minst din roll i inköpsflödet. Detta är en roll för dig som vill ta första steget i din framtida ekonomkarriär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Hantering av leverantörsfakturor

 • Periodisering
 • Fakturor mot inköpsorder
 • Omkostnader
 • Påminnelser och räntefakturor
 • förskottsinbetalningar

Månadsbokslut

 • Leverantörsreskontra, avstämning och omvärdering
 • Koncernmellanhavanden med både svenska och utländska bolag
 • Momsdeklaration och avstämning
 • avstämning av lönerelaterade konton

Support till organisationen gällande fakturafrågor samt bokföring av löne- och pensionsrelaterade kostnader.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi önskar komma i kontakt med dig som har ekonomiexamen från högskola och har viss arbetserfarenhet, kanske från extrajobb under din studietid.

Du har lärt känna de oanade möjligheterna i Excel och är allmänt orädd och intresserad av att jobba med och förbättra rutiner även i andra förekommande system.

Eftersom Quintus Technologies agerar på en global marknad är det centralt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I din roll har du många kontaktytor både inom och utanför finansavdelningen. Du har lätt för att ta personliga kontakter och relatera dina dagliga uppgifter till affärsverksamheten och projekten. Du är i grunden en proaktiv och nyfiken problemlösare som är noggrann i uppgiftshantering men flexibel i tanken. Du tar gärna initiativ och när det behövs samlar du själv in den information du behöver för att lösa uppgiften.

Du stimuleras av att komma in i en internationell och professionell miljö. Quintus Technologies är ett medelstort bolag som styrs som ett större bolag vilket ger dig en bra helhetsbild över hur tillverkande företag fungerar.

Placeringsort
Västerås

Om företaget
Quintus Technologies AB, med huvudkontor i Västerås, är representerat i 35 länder världen över. Av företagets 250 anställda är 160 lokaliserade på huvudkontoret i Västerås. Företaget är specialiserat på utveckling, tillverkning, installation och support av högtrycksutrustning för plåtformning, kompaktering av avancerade metalliska material och tillverkning av systemkritiska komponenter. Quintus Technologies AB är världsledande inom högtrycksbearbetning och har levererat över 1800 system till kunder över hela världen inom branscher som flyg, bil, energi och medicinska implantat.

Det är en spännande tid hos Quintus Technologies. Vi må vara världsledande inom högtrycksteknologi, men vi tror att våra största prestationer och innovationer ligger framåt. Därför söker vi efter passionerade, analytiska, entreprenöriella topptalanger för att hjälpa oss att uppnå vårt mål att utveckla högtryckstekniken. Är du nästa?

För mer information besök http://quintustechnologies.com samt se vår teknik på Youtube (sök på Quintus Technologies).

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Quintus Technologies med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 juni 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.