Redovisningsansvarig / Controller till DEFA AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du intresserad av att arbeta som Redovisningsansvarig / Controller på DEFA, ett företag vars mål är att göra människors liv enklare, mer effektivt och mer miljövänligt?  Vill du vara med och bidra på en längre spännande resa och utvecklas inom ett globalt företag som ligger i tiden?

Rollen som Redovisningsansvarig / Controller är en nyinrättad tjänst och du kommer att ansvara för helheten inom ekonomi och redovisning från detaljerat arbete inom redovisning till mer strategiskt arbete inom Controlling för bolaget DEFA AB. Du kommer att ha ett tätt samarbete med ekonomerna både i Norge och Finland och du rapporterar till vår CFO för koncernen i Oslo. Din arbetsplats är i nya fräscha lokaler i Kista.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig / Controller:

 • Löpande bokföring, avstämningar, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Skatter, moms- och skattedeklarationer samt företagsbeskattning
 • Rapportering, managementrapportering månadsvis
 • Controlling med analys och uppföljning och bistå chefer med beslutsfattande underlag
 • Systemansvarig för ekonomisystemet Microsoft Dynamics AX samt arbete i QlikView och Compello
 • Nära samarbete med övriga ekonomiavdelningar i både Norge och Finland
 • Aktivt delta i olika koncernövergripande ekonomiprojekt samt inom internkontroll
 • Kontakt med revisorer, banker, försäkringsbolag och myndigheter


Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av operativt arbete med redovisning och lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision eller redovisningsbyrå. Du är van vid att arbeta självständigt och ta ansvar för hela bokslutsprocessen, arbeta med legala redovisningsfrågor och övriga regelverk samt intresserad av strategiskt arbete som Controller. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig / Controller på DEFA är du en självgående person som tar ansvar för ditt arbete och du är bra på att samarbeta med andra. Du är strukturerad och noggrann, serviceinriktad och effektiv som person. Du har en förmåga att se detaljer likväl som att höja blicken. Du har en god analytisk förmåga, se möjligheter, kunna driva egna projekt och vara lösningsorienterad.

Placeringsort: Stockholm

Om DEFA:    

DEFA:s mål är att göra människors liv enklare, mer effektivt och mer miljövänligt. Vi erbjuder produkter och tjänster som förbättrar sättet som människor laddar, förvärmer och skyddar sina fordon, belyser sina vägar och byggnader, styr sina fritidshus, dokumenterar sina tjänsteresor, laddar sina elbilar och mycket mer. Vi strävar efter att utveckla nya fantastiska produkter genom kontinuerliga förbättringar och innovation.

DEFA är ett norskt företag, som startades 1946. Vi har över 400 anställda på tre kontinenter. Våra produkter och tjänster distribueras i mer än 30 länder över hela världen.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar DEFA med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 eller kandidatansvarig Martin Nyström på 070 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 30 april 2019. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.