Redovisningsansvarig Nordic Game Supply GmbH – en del av Thunderful Group

Kungsbacka Heltid

Vi söker en driven och erfaren redovisningsansvarig som kommer att ansvara för att ta hem och sköta redovisningen för det tyska koncernbolaget Nordic Game Supply GmbH. Du kommer att driva projektet av hemtagningen, för att sedan ansvara för dess redovisning.

Detta är en nyinrättad roll vilket innebär stora möjligheter för dig att påverka och forma rollen.

Administrationen av de nordiska koncernbolagen i Thunderful Group sköts av Thunderful Solutions AB, som är ett Shared Service Center med kontor i Kungsbacka där tjänsten också är placerad. Du rapporterar till Group Chief Accountant och ingår i ett team på 8 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig ansvarar du för all redovisning för NGS GmbH samt har ett delansvar för reskontror i NGS AB och NGS A/S.

Detta innefattar:

– månads- och årsbokslut samt årsredovisning för NGS GmbH
– löpande bokföring samt kund- och leverantörsreskontra
– avstämningar av koncernmellanhavanden inkl mellanhavanden i olika valutor
– framtagande av underlag till kvartalsrapporter
– utföra betalning av moms, skatter och arbetsgivaravgifter
– scanning/flödeshantering samt kontering och bokföring av omkostnadsfakturor
– påminnelser och kravhantering samt tillhörande administration

Vidare har du daglig kontakt med ett externt logistikföretag och kundtjänst hos NGS GmbH samt agerar huvudkontaktperson mot revisor och skattekonsult i Tyskland. Du samarbetar med redovisningsekonomer i övriga NGS koncernbolag (Sverige och Hongkong).

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi med minst 5 års gedigen arbetserfarenhet inom redovisningsområdet. Har du haft en liknande roll men känner att du vill bygga upp något nytt och bidra i en snabbväxande internationell miljö kan detta vara rätt för dig.

Du har gedigen ekonomisk förståelse och redovisningskunskaper samt ska gärna ha kommit i kontakt med tyska moms- och redovisningsprinciper då det är den tyska redovisningen du ansvarar för. Vi ser med stor fördel att du tidigare har drivit projekt inom ekonomi. Det finns även möjlighet att delta i andra projekt inom bolaget.

Vidare är du en god kommunikatör, som är van vid och trivs med internationella kontakter för att kunna driva projekt framgångsrikt samt skapa och bygga relationer.

Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Vi ser gärna att du också har goda kunskaper i tyska. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoft verktyg, gärna med erfarenhet av Microsoft Dynamics A/X, som är koncernens affärssystem.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en noggrann, strukturerad och analytisk individ som har blick för siffror. Du har en positiv inställning och bidrar med energi samt har lätt för att skapa kontakt och samarbeta både internt och externt. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll, där du är med och bidrar till trivsel och stabilitet inom gruppen. Vidare uppskattas en proaktiv och lösningsorienterad inställning där det kommer naturligt för dig att söka förbättringsmöjligheter. Du är målmedveten med god arbetsmoral, även i hektiska perioder, samtidigt som du är serviceinriktad och vill se till organisations bästa.

Placeringsort
Kungsbacka

Vad erbjuder vi dig

– Kollektivavtal

– Förmånligt friskvårdsbidrag

– Företagshälsovård i Kungsbacka

– Flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån vid behov

– Trevlig arbetsmiljö med god stämning inom gruppen

Om Nordic Game Supply GmbH

Nordic Game Supply GmbH ingår i Thunderful Group, en koncern med verksamhet inom utveckling, förläggning och distribution av spel samt försäljning av speltillbehör och leksaker. Koncernen omsätter c:a 2 miljarder och består av 4 underkoncerner med totalt 23 bolag och drygt 190 anställda. Speltillbehörsverksamheten i underkoncernen Nordic Game Supply omsätter c:a 0,7 miljarder.

Nordic Game Supply är en ledande, oberoende distributör av dataspelstillbehör i Norden och de tysktalande länderna. Huvudkontoret finns i Århus, Danmark, med lokala marknadsförings- och säljbolag i Sverige och Tyskland samt ett distributionsbolag i Hongkong. Läs mer på https://www.thunderfulgroup.com/sv/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Thunderful Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.