Redovisningsansvarig till Acobia, Göteborg

Göteborg Heltid

Nu rekryterar vi en redovisningsansvarig som motiveras av att arbeta med hela redovisningsflödet och av att ha ett helhetsansvar för redovisningen. Det här är rollen för dig som är trygg med redovisningen och som vill utveckla redovisningsfunktionen samt vara med på en tillväxtresa.

Acobia befinner sig i en spännande fas där automatisering, digitalisering och kommande förvärv är tydliga inslag. Acobia är en integratör av intelligens inom Smart Industri, Smart Infrastruktur och Smarta Fastigheter. Vi integrerar människa, maskin, och organisation för att utveckla våra kunders verksamhet och affär.

 

 

Som redovisningsansvarig hos oss på Acobia har du en central roll och arbetar brett med allt från löpande bokföring till upprättande av månads- och årsbokslut samt deklarationer i de två bolagen Acobia AB och Acobia AS. I din roll har du ett nära samarbete med och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Självständigt ansvara för bolagens redovisning i Visma PX
  • Operativt arbete med löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar, projektredovisning, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Hantera skatt- och momsredovisning
  • Löneberedning, ca 60-70 tjänstemannalöner
  • Vara delaktig i att integrera de kommande förvärven i bolagets redovisning
  • Utveckla existerande processer och rutiner inom ekonomiavdelningen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av operativt arbete med redovisning och som arbetar självständigt med hela bokslutsprocessen samt har förståelse för hela redovisningsflödet. Det är mycket meriterande om du har arbetat i en projektdriven verksamhet med projektredovisning och vi ser gärna att du även har erfarenhet av löneberedning. Du har goda kunskaper och stort intresse för system och är en van användare av Excel. Du har ekonomisk eftergymnasial utbildning eller motsvarade förvärvad kunskap.

Förutom din ekonomiska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är flexibel och självgående i din natur samt motiveras av att effektivisera rutiner och processer. Du är strukturerad, ansvarstagande och ser gärna lösningar och förbättringar. Du är kommunikativ och har en öppen framtoning samt är en prestigelös lagspelare som får saker och ting att hända.

Det här erbjuds du hos Acobia 

Vi erbjuder ett sammanhang där samarbete, ansvarstagande och nytänkande värdesätts och där du får möjlighet att påverka tack vare både korta beslutsvägar och en företagskultur med entreprenörsdriv. Som medarbetare på Acobia får du ta del av en organisation som brinner för att hjälpa andra och vi skapar tillsammans en härlig arbetsmiljö. För oss är nyfikenhet och ett intresse för förbättringar viktigt liksom att skapa en sund och bra balans mellan privat- och arbetsliv.

Samt att du kommer få spendera dina dagar med dessa härliga kollegor:

 

Om Acobia
Acobia skapar intelligenta styr-, regler- och övervakningslösningar. Våra lösningar är framtagna för kunder och miljöer som ställer höga krav och har behov av systemintegrationer, styrning, övervakning och automatisering. Vi trivs också extra bra tillsammans med kunder som vill driva utvecklingen framåt med ett alltmer datadrivet och prediktivt arbetssätt. Våra lösningar hittar du inom, sjukvårds- och laboratoriemiljöer och kommersiella fastigheter läkemedels-och livsmedelsindustri, infrastruktur med broar, vägar och spårbunden trafik, för att nämna några exempel. En stor variation som omfattar många spännande delar inom energieffektivisering och till drift och underhåll, prediktivt underhåll och systemintegrations- och systemadministrations-avtal.

Vi är idag ca. 70 fantastiska kollegor på våra kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg och Larvik i Norge – och gör så många spännande affärer så att vi behöver bli fler! Vill du vara med?

2022 beslutade investmentbolaget Axcel att bygga upp en skandinavisk grupp som ska vara bäst på Industriell IT och Automation. Det startade i Danmark och i februari förvärvades Acobia för att bli den svenska plattformen i gruppen. Det gemensamma namnet för gruppen är Init Group, som består av nio företag i Norden som har gått samman, för att forma framtiden inom Industriell IT och Automation. Ambitionen är att skapa ett levande och utvecklande nätverk som kommer att arbeta tillsammans för att skapa de bästa och mest heltäckande Industriella IT och automationslösningarna, där kunder kommer dra nytta av samlad erfarenhet, produkter och lösningar.

Tillsammans har gruppen starka referenser inom åtta fokusområden: Energiproduktion, förnybar energiproduktion, Tillverkning, Läkemedel, Livsmedel, Marin, Infrastruktur och Fastighetsautomation.

För att läsa mer om Init och bolagen som ingår i gruppen, klicka på www.initgroup.io

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Acobia med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Eva Tiitso tel 0765112910. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen):

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök till denna tjänst

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera