Redovisningsansvarig till Dellner Dampers i Flen

Flen Heltid

Till ett tillverkande bolag med lång historia och 70 anställda söker vi en serviceinriktad och verksamhetsintresserad redovisningsansvarig. Du har ditt tydliga ansvar i redovisningen och i team med ekonomichefen finns stora möjligheter att växa i rollen. Vi söker någon som inte bara vill säkerställa siffror utan även förstå dem. Har du dessutom varit i tillverkande bolag och tilltalas av att förbättra rutiner i systemen så kan det vara dig vi söker.

Dellner Dampers i Flen är dotterbolag i Dellnerkoncernen med huvudkontor i Dalarna. Kunderna finns i huvudsak i tågindustrin. Både på kund- och leverantörssidan är gränssnitten internationella och såväl verkstaden som kontoret präglas av respektfull Dampers-anda.

Din arbetsplats ligger 10 minuters promenad från Flens centralstation och tillåter flexibilitet vad gäller distansarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Kort sagt är ditt ansvar den löpande redovisningen och bokslut. Du samarbetar, förutom med ekonomichefen, även med avdelningen för order och inköp som hanterar de största delarna av kund- och leverantörsreskontraprocessen.

Som redovisningsansvarig på ett medelstort bolag får du naturligtvis frågor från medarbetare om mycket annat än redovisning. Vi ser fram emot att träffa dig som är serviceminded nog för att se tjusningen i att det ingår.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi har bara tre förväntningar:

 • Du har erfarenhet av hela redovisningsprocessen
 • Din Excelkompetens är på nivån att du kan lägga upp egna pivottabeller
 • Du räds inte att prata engelska.

Därutöver finns det en massa good-to-have-saker som är meriterande. T ex att du:

 • varit i tillverkande bolag, kanske t o m i internationell miljö
 • hanterat löner (löneprocessen är utlagd men du är gränssnittet mot byrån)
 • känner till ERP-systemet Monitor eller har arbetat i något annat modernt flermodulssystem
 • har erfarenhet av ERP-förändringar
 • förstår internredovisning d v s orderkedjan och påläggsberäkningar
 • är analytisk och affärsintresserad
 • utöver engelskan även kan tolka en och annan faktura på tyska
Personliga egenskaper

Redovisningen är basen. För att briljera i rollen tror vi dock att du är mer åt det kommunikativa, pedagogiska och serviceinriktade hållet.

Vi söker ingen superanalytiker men gissar att du omedvetet gör de enkla analyserna eftersom du ändå reagerar över siffrorna.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett personligt företag där alla känner alla och goda värderingar råder, vilket även kännetecknar ert rapportmottagande koncernmoderbolag i Vika i Dalarna. Det här är en redovisningsroll att växa i. Du kan förlägga en del av din arbetstid på distans om du vill.

Dellner verkar inom tågindustrin d v s en bransch för hållbar trafik och transport. Koncernen har också mycket tydliga och ambitiösa hållbarhetsmål och -mätetal. Se mer på https://dellner.com/about-us/sustainability

Placeringsort

Flen. Arbetsplatsen ligger ca 10 minuters promenad från tågstationen.

Om företaget

Vi har producerat skräddarsydda dämpningslösningar för kunder över hela världen i över 50 år. Vårt mål har alltid varit att utveckla, designa och producera den idealiska lösningen på alla vibrations- eller energiabsorptionsproblem, och våra innovativa, tekniskt avancerade produkter är handbyggda i vår toppmoderna anläggning i Flen, Sverige.

Våra rötter finns i järnvägsbranschen när vi på 1960-talet började tillverka tågspjäll åt svenska ingenjörsspecialisterna ASEA. På 1990-talet hade vi diversifierat oss till att tillhandahålla spjäll och buffertar för en lång rad industriella tillämpningar. Vi handlade under namnet Precima från 1993 till 2003, då vi blev en del av Dellner Group som har mer än 700 anställda över hela världen.

Dellner Dampers arbetar i partnerskap med vårt moderföretagDellner Couplers, en världsledande tillverkare av kopplingar för järnvägsindustrin. Vi förser dem med teknisk expertis inom dämpningsapplikationer och simuleringar. Produkter som levereras är hydrauliska dämpare, buffertar, CEM, deformationsrör och bikakeelement. www.dellnerdampers.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se 073- 594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Läs om livet som anställd konsult på Meritmind

Läs mer