Redovisningsansvarig till Industrifonden, Stockholm

Stockholm Heltid

Stiftelsen Industrifonden är en nordisk venture capital-investerare som grundades av staten 1979 för att främja industriell utveckling i Sverige. Till vårt kontor mitt i centrala Stockholm söker vi en Redovisningsansvarig som kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisningens alla delar i nära samverkan med verksamheten. Trivs du i en prestigelös och samarbetsinriktad miljö, men där du har ett självständigt ansvar? Här får du arbeta i en trevlig grupp där vi hjälps åt vid behov. Du kommer att ingå i vårt backoffice-team, som består av 4 personer och du rapporterar till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring
  • Månadsbokslut
  • Investeringstransaktioner
  • Budget, prognos och uppföljning
  • Momshantering
  • Årsredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minst 5 års relevant erfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat några år i rollen som Redovisningsansvarig, Redovisningskonsult, Senior Redovisningsekonom eller liknande. Vi ser gärna att du har arbetat både som controller och med redovisning, men viktigast är att du är trygg i dina redovisningskunskaper. Att du kan hantera Excel och behärskar engelska och svenska både i tal och skrift ser vi som en självklarhet. Om du har arbetat i Visma Business tidigare ser vi det som mycket meriterande.

Personliga egenskaper
Du trivs i ett mindre bolag där du kommer få ett stort förtroende och själv får ta initiativ och ansvara för ditt arbete, men där du också behöver vara prestigelös och kunna täcka för andra vid behov, här hjälps vi åt. Vi ser att du är en ödmjuk och flexibel person, som är duktig på att kommunicera och har god förmåga att samarbeta. Industrifonden har stor formaliahantering och det råder höga krav på kvalitet, därför är det också viktigt att vara noggrann och strukturerad. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som är en problemlösare som levererar hög kvalitet i ditt arbete. Vi ser även gärna att du har ett proaktivt arbetssätt och bidrar till att uppnå gemensamma mål och utveckling av våra processer och rutiner.

Vad erbjuder Industrifonden dig?
Industrifonden erbjuder dig en arbetsplats med trevlig stämning och mycket fina lokaler, centralt beläget i Stockholm nära kommunikationer. Välkommen till en samarbetsinriktad miljö, där vi jobbat mycket med förbättringsarbete de senaste åren, men ser gärna att du även är med och bidrar framåt i vår fortsatta ambition att utveckla ekonomifunktionen. Vi erbjuder också goda villkor och förmåner.

Placeringsort: Stockholm

Om Industrifonden
Industrifonden är en nordisk venture capital-investerare, med bas i Stockholm. Under fyra decennier har vi investerat i disruptiv teknik, innovation och forskning som bryter ny mark. Vi letar efter visionära team med stark affärs-, marknads- och teknikkompetens. Att vi är en oberoende stiftelse ger oss en unik ställning som investerare. När vi investerar i företag har vi uthållighet, engagemang och kapital att ta dem hela vägen till visionen. Fonden, idag ca 6 miljarder, har tredubblats i storlek sedan starten efter en rad lyckade investeringar. Industrifonden har ett 20-tal medarbetare och vårt kontor ligger på Vasagatan i centrala Stockholm.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Industrifonden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.  Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.